Tändstickan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Modernista
ISBN
9789180231251
Tändstickan (e-bok)

Tändstickan E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-08-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
FÖRSTA DELEN I ÖRBYHUSSERIEN

»En imponerande debut som fångade mig från första sidan.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

»Tändstickan har den bästa deckarinledning jag läst på länge.« Bengt Eriksson, Borås tidning

»En otroligt spännande bladvändare!« Virres bokhylla

En ung tjej knuffas ut i ett vattenfyllt stenbrott. Avgrundsdjupet kunde varit skrämmande nog, men det är när hon upptäcker att ett lik flyter intill henne som paniken växer fram.
Konstnären Lo Karlberg, vän till flickans mamma, blir ombedd att vara till stöd efter den skrämmande upplevelsen - och blir fundersam över något som flickan berättar... Ryktet och skvallret sprider sig som en löpeld i Örbyhus. Vem är den döda personen? Rör det sig om ett mord? Och har den främmande lyxbilen som synts till på torget något med händelsen att göra?
Samtidigt tycks stadens grundskolerektor ha tveksamma förbindelser. Och det lokala gänget Derailed - med ledaren Conny i spetsen - rustar upp för krig.
Tändstickan är första boken i Örbyhusserien, om konstnären Lo Karlberg, kommissarie Linus Karlberg och gängledaren Conny Thorsson. En spänningsroman om mörka relationer, ryktets makt och förbrännande kärlek.

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. Tändstickan och Änglaleken - de två första, fristående böckerna i hennes uppmärksammade Örbyhus-serie ges nu ut i pocket, samtidigt som den nya, tredje boken, Skampärlorna kommer i inbunden utgåva.

»Bladvändare av hög klass. Har du inte läst denna grymma spänningsserie så gör det direkt.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gladh Aline Lilja

  • Skampärlorna

    Gladh Aline Lilja

    »Helt enastående bra. I¿ Skampärlorna ¿har Aline Lilja Gladh överträffat sig själv.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland¿ »Bladvändare av hög klass. Har du inte läst denna grymma spänningsserie så gör det direkt.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips¿ »E...

  • Änglaleken

    Gladh Aline Lilja

    ANDRA BOKEN I¿ ÖRBYHUSSERIEN »Trovärdig, skrämmande och ruskigt bra. Aline Lilja Gladh fortsätter att glimra och ruska om med sina berättelser.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland¿ »En riktig bladvändare med högt tempo.« Bokiversum »En bladvändare...