Divergent (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (397.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Divergent-trilogin (del 1)
Inläsare
Lo Tamborini
Utgivningsdatum
2021-03-31
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789180231466

Divergent Ljudbok

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-03-31

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Första delen i succétrilogin Divergent - boken bakom storfilmen!

#1 på New York Times bästsäljarlista
Divergent-trilogin har hittills sålt i över 40 miljoner exemplar världen över!
Boken bakom storfilmen med Shailene Woodley och Kate Winslet.

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi - Divergent, Insurgent och Allegiant - succéböckerna som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade filmversionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rollerna, premiär. Året därefter kom Insurgent och 2016 hade Allegiant premiär. 2017 kom Dödens märken [Carve the Mark] - den första efterlängtade boken i Veronica Roths nya duologi - som avslutades 2018 med Ödets timme [The Fates Divide].

»Årets favoritbok alla kategorier« på Goodreads.

»Ni som inte läst den än, vad väntar ni på? Betyg: 10 av 10.« Boktycke
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Divergent. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande bok
    Mattias, 4 oktober 2023

    Jättespännande och känslosam bok. Jag kan starkt rekommendera den här för dem som lyssnat på Maze runner och Hunger games.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth