Främling i sin stad: Stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidstro (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-07-13
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789180272568

Främling i sin stad: Stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidstro E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-07-13
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Varför har Sverigedemokraterna blivit så starka i det gamla brukssamhället, en gång fullt av framtidstro och industriell växt.

I riksdagsvalet 2018 fick Sverigedemokraterna nära en femtedel av rösterna i Säffle, en fjärdedel i ytterområden. Bland de femtio av landets nära tre hundra kommuner där SD har störst andel.

Hur ser politiska strömningar ut i en industristad där många fabriker lagts ner, butiker stängts? Arbetslöshet och stort flyktingmottagande. Globaliseringens tryck är hårt, missnöje pyr bland invånarna, men ändå skönjs möjligheter.

Boken bygger på samtal med politiker och Säfflebor på stan, lokaltidningens rapportering och egna minnen av uppväxten i Säffle. Samhällsforskning ger perspektiv på det jag ser, hör och läser om Säffle igår och idag.

Boken är ett lokalt förankrat försök att förstå det politiska landskapets förändring i Säffle och i landet som helhet. Den generella forskningen får liv lokalt, det konkreta sätts in i ett bredare kunskapssammanhang. Ett omfattande kapitel ger en forskningsbaserad kunskapsöversikt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »