Makten, männen, mörkläggningen : historien om bordellhärvan 1976 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2004-01-01
Förlag
Vertigo förlag
Medarbetare
Mattsson, Janne (medf.)
Illustrationer
sv/v fotografier
Dimensioner
210 x 170 x 35 mm
Vikt
580 g
SAB
Oer-cz Hopp, Doris
ISBN
9789185000227
Makten, männen, mörkläggningen : historien om bordellhärvan 1976 (inbunden)

Makten, männen, mörkläggningen : historien om bordellhärvan 1976

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2004-01-01

Slutsåld

Våren 1976 arresterade Stockholmspolisen den 46-åriga Doris Hopp, misstänkt för att leda en stor callgirlverksamhet som även innefattade mycket unga kvinnor. Snart fann utredarna att många av hennes kunder tillhörde samhällets elit: höga politiker, tjänstemän och direktörer. Larmet gick genom maktens korridorer. Säpochefer, pressekreterare och lojala tjänstemän arbetade på högvarv för att tysta ned och sopa under mattan. Mycket stod på spel: ett känsligt val, utrikespolitiska komplikationer, själva demokratins trovärdighet.

När journalisten Peter Bratt avslöjade att justitieministern Lennart Geijer betraktades som en säkerhets-risk av polisen, tvingades han och Dagens Nyheter att krypa i stoftet och betala skadestånd. Men sanningen om "Geijeraffären" är att Bratt hade rätt.

Nu, snart trettio år senare, tar många av de inblandade bladet från munnen. Nu nämns männen vid sina rätta namn. Nu avtäcks hemligheterna.

Mörkläggningen är över.

Deanne Rauscher och Janne Mattsson (1940-2003) har intervjuat poliser, politiker, prostituerade. De har lyssnat på många timmars hemliga avlyssningsband. De har spårat det verkliga händelseförloppet. Nu presenterar de det. Historien om bordellhärvan 1976 är ett avslöjande reportage om maktmissbruk, manlighet och mörkläggning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna