Kurdistan berättar : fåglarna återvänder till bergen - tjugotre noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2011-02-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Bakhtiar Amin, Golbar Amin, Khabat Aref Marouf, Jonathan Morén, Margareta Nordin, Christian Råbergh, Zana Serin, Farhad Shakely, Gunilla Sharif, Rewsen Tunc
Dimensioner
180 x 120 x 24 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce.016(s)
ISBN
9789185133482
Kurdistan berättar : fåglarna återvänder till bergen - tjugotre noveller (häftad)

Kurdistan berättar : fåglarna återvänder till bergen - tjugotre noveller

Häftad,  Svenska, 2011-02-02

Slutsåld

Tillståndet för den kurdiska litteraturen har under hela 1900-talet gått hand i hand med det politiska läget för det kurdiska folket. I perioder av svårt förtryck och censur har ytterst lite överhuvudtaget publicerats. I fredligare tider har den kurdiska kulturen kunnat blomstra och utvecklas, estetiska frågor har kunnat dryftas. Den första generationen kurdiska novellister under seklets början var en trevande generation, en produkt av den kurdiska journalistiken som skrev utan kännedom om västerländsk berättarkonst. Senare generationer har samlats kring tidskrifter som stimulerat nya författarskap och översatt verk till och från kurdiska.

Denna introduktion till kurdisk kortprosa tecknar dess utveckling under åttio år. Här finns författare från olika tidsperioder, och olika delar av Kurdistan. I novellerna ryms melankoli, humor och glädje, traditionellt berättande och litterära experiment.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Du kanske gillar