Sagas krönika (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2012-05-18
Förlag
Krilon Förlag
Medarbetare
Marend, Mart (form)
Illustratör/Fotograf
Jordi Arkö
Dimensioner
200 x 150 x 30 mm
Vikt
731 g
ISBN
9789185421176
Sagas krönika (inbunden)

Sagas krönika

Inbunden Svenska, 2012-05-18
214
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Saga, på gränsen mellan flicka och kvinna, måste fly från sin ätt i södra Norge. Om hon inte lämnar gården, kommer en av hennes bröder att slå ihjäl henne. Saga får tillfälligt skydd i Skiringssals storgård, men måste fly vidare med ett handelsskepp till Brännö och Ribe. På skeppet finns Torleif och Rhani. Vi får följa trions färd mellan olika handelsplatser och slavmarknader i södra Skandinavien.
Saga är inte ensam, örnen Tjatse följer henne, och han visar sig ha större betydelse för hennes liv än vad hon anar. Den så kallade Osebergsdrottningen har en central roll i berättelsen, och bygget av Osebergsskeppet får vi följa fram till den mäktiga gravsättningen i Oseberg år 834.
Sagas krönika skildrar olika livsöden i en tid som är hård och grym, men också rik på upplevelser och möten. Offerhögtiderna är centrala och nödvändiga, särskilt när det börjar talas om en ny hotande gud. Vi får följa med på midsommarblot och solens segerblot med doft av rök och blod.
Agneta Arnesson Westerdahl är arkeo-osteolog med sitt historiska intresse förankrat i dåtidens människohandel. En handel som visar tydliga paralleller med nutida »trafficking«. Med Sagas krönika ger Agneta oss en mäktig berättelse om människorna i en tid då framför allt kvinnorna, precis som nu, kunde vara både svårt utsatta och högt uppsatta, men framför allt handelsvaror eftersom vi då levde i en sträng hederskultur.
Bokens omslag pryds av ett grafiskt blad av Jordi Arkö.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agneta Arnesson Westerdahl

Bloggat om Sagas krönika