Kan du säga schibbolet? (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (295.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sanna Persson
Utgivningsdatum
2008-11-18
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789185771684
Kan du säga schibbolet? (ljudbok)

Kan du säga schibbolet? (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2008-11-18
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Möt familjen Abbasi - den svenska integrationspolitikens dream team i uppföljaren till succéromanen Kalla det vad fan du vill.

De är fyra personer och en katt. De bor i en gul villa utanför Malmö och är så framgångsrika att de kan hålla sig med städerska. Enligt henne är den här familjen komplett galen. Barnen visar ingen respekt för föräldrarna och framför allt har de inte någon känsla för sina rötter.

Men plötsligt kräver äldsta dottern Parisa att få åka till släkten i Teheran. Där kan hon nämligen ta de spektakulära bilder på en uråldrig religiös ceremoni som garanterat ska höja hennes gymnasiebetyg. Mamma Noushin vägrar att skicka sitt barn till prästväldets Iran. Pappa Mehrdad håller med. Men han håller lite med dottern också.

Mehrdad älskar att debattera, men absolut inte familjeange-lägenheter, utan viktigare saker framför allt mångfald och inte-grationspolitik.

Lillasyster Baran är helt ointresserad av såväl Iran som debatter. Hon hör inte heller vad de andra säger eftersom hon alltid har sin iPod inpluggad.

Men snart förändras tillvaron för Abbasierna. Inte bara Parisa utan också en vettskrämd Baran landar i den främmande staden Teheran och på hemmaplan utsätts föräldrarna för nya prövningar. Samtidigt går Sverige in i mångkulturåret och integrationsdebatterna rasar runt om i landet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kan du säga schibbolet?