Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2014-06-09
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789185849659
Cannabusiness (e-bok)

Cannabusiness E-bok

Om konsten att legalisera en drog

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-09

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Obama har prövat den. I Holland får man köpa den, röka den, sälja den men inte odla den. I Sverige bekämpar vi den med alla medel. Men hade man varit tvungen att idag välja mellan den och alkohol skulle valet varit enkelt: den gör folk såsiga, någon blir tokig, men ingen blir våldsam. Och det går i princip inte att dö av den.

Cannabis ? eller marijuana, hasch, gräs, weed, ganja, skunk, pot, hampa ? var ända fram till morfinets genombrott ett vanligt smärtlindringsmedel. Idag är det bara en illegal drog ? som många, i USA, Europa och Sverige, vill göra legal.

Johan Anderberg undersöker en kampanj, träffar lagliga och olagliga odlare, lagliga och olagliga brukare, en minister som aldrig tänker ge sig och berättar om tullare som kliar sig i huvudet: ska de släppa in den cannabis som tyska läkare har ställt ut som medicin?

»Frilansjournalisten Johan Anderberg har fångat upp både den internationella legaliseringstrenden och vårt behov av en mer nyanserad bild av cannabis. Han har lyckats bra. I en samhällsdebatt där försök till fördjupning ofta slås bort som drogpropaganda är Cannabusiness en frisk och inte särskilt sött doftande fläkt.« (Borås Tidning)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Anderberg