Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2014-02-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789185849871

Främling

En bok om Carola

E-bok, Svenska, 2014-02-18
74 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det finns de som älskar Carola. Det finns de som älskade Carola förr men nu ser tillbaka på sina yngre jag med mild förvåning. Det finns de som säger att de inte har några åsikter alls om Carola - och sen aldrig slutar att berätta om vad de tycker. Alla som säger att de inte är intresserade av Carola ljuger.

Andreas Ekström och Johanna Koljonen skriver nördigt och nära om Carolas konstnärskap. De vill vara trogna sina upplevelser och minnen av henne, men också ta reda på vad hon betyder för de kristna och för de homosexuella, vad som förråds av den där intensiva blicken hon har ibland. Och hur hon får det att svänga så sanslöst mycket.

»Främling vilar på en grundlig research där inga detaljer är för obetydliga. Det är hisnande, underhållande läsning om ett unikt fenomen där vi alla deltar och bidrar på något vis.« (Smålandsposten)

»Den här boken har givit mig en walk down memory lane. Ekström/Koljonen skriver fram en förlorad tid då public service var långsamt och folkbildande, då mormoner kunde vinna folkets hjärta i sina gyllene skor och då talangjakterna inte försiggick på teve utan i småstädernas folkparker.« (Helsingborgs Dagblad)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Främling