Processen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (270.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2011-09-28
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Karl Vennberg
ISBN
9789186023201

Processen Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2011-09-28

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
"Någon måste ha förtalat Josef K., ty utan att han gjort något ont blev han häktad en morgon."

När Josef K blir häktad har har ingen aning om vad han är anklagad för. Förvirrad och omtumlad får han till sist återvända hem för att utöva sitt arbete som banktjänsteman, men den absurda situationen är långt ifrån över. Omgivningen är hotfull och han kallas till förhör, titt som tätt, som tar plats i en dyster byggnad med vindlande gångar. Desperat försöker han bevisa sin oskuld men av någon anledning tycks ingen tro honom ...

Franz Kafka (1883-1924) var en tjeckiskt-österrikisk författare som anses vara en av 1900-talets mest inflytelserika författare. Kafka ansåg världen vara ogripbar och absurd och människor grymma och onåbara, men samtidigt offer för all slags tarvlighet och ondska. Majoriteten av Kafkas verk publicerades efter hans död av hans nära vän Max Brod. Franz Kafka insjuknade i tuberkulos 1917 och avled i dess sviter 1924.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Processen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lyssna inte
    -, 18 december 2020

    Jättebra bok men fruktansvärt teatealiskt inläst. Jag är väldigt trött på att skådespelaren(?) som läser gör sig till och hittar på röster och tar till extrema tonlägen istället för att bara läsa texten. Låt oss som lyssnar fantisera och måla våra egna bilder. Vi som valt Kafka processen är nog vuxna nog att göra det.

  2. .
    Mimmi, 20 juli 2019

    En bok som återkommer i tankarna långt efter man läst den. Den blir mer intressant om man vet hur boken skrevs och att den aldrig avslutades riktigt. Ett obehagligt scenario som huvudkaraktären ställs inför och man kan lätt leva sig in i den från första kapitlet. En klassiker!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka