Yarden (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (89.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Yarden (del 1)
Inläsare
Kristian Lundberg
Utgivningsdatum
2010-12-10
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186223663
Yarden (ljudbok)

Yarden (ljudbok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-12-10

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det är möjligt att mitt högmod fick mig på fall", börjar författaren Kristian Lundberg sin mycket raka och uppriktiga berättelse om hur han åter tvingades söka sig till det kroppsarbete som hans yrkesbana hade inletts med. "Yarden" är en berättelse som drabbar läsaren, den handlar om utsatthet och överlevnad, om arbetets villkor och om pengar - tillgång till men framför allt avsaknad av pengar.

Fångad i en snara av växande skulder söker Kristian arbete på de mest skriftande platser. Till slut får han jobb i Malmö hamn på Yarden, bland uthyrningsföretagets timanställda med sämst arbetsvillkor, ett arbete där man ständigt riskerar att bli kickad från en dag till en annan. Han flyttar bilar under sträng bevakning och i alla väder. Sakta blir återgången till det kroppsarbete som han höll på med i ungdomen en resa tillbaka till barndomen. Men berättelsen blir också en uppgörelse med det moderna arbetslivets villkor.

Kristian Lundberg företar en omvänd klassresa, där åren med författandet plötsligt framstår som ett mellanspel. Han återvänder till den värld han en gång kom ifrån. Men inte av nostalgiska skäl, utan för att det inte finns någon annan utväg.

KRISTIAN LUNDBERG HAR TILLDELATS ETT AV LITTERATURSVERIGES STÖRSTA PRIS, IVAR LO-JOHANSSONS PERSONLIGA PRIS PÅ 310.000, FÖR "YARDEN"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yarden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs, läs, läs!
    Kattenj, 27 april 2019

    Smärtsam, vacker. Gripande och oerhört välskriven om individens frihetslängtan och utanförskapets hårda villkor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Lundberg