Om ras och vithet i det samtida Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-11-01
Upplaga
1
Förlag
Mångkulturellt Centrum
Medarbetare
Salik, Yasemin (förf.) / Habel, Ylva (förf.) / Cidrelius, Daniel (förf.) / Pripp, Oscar (förf.) / Öhlander, Magnus (förf.) / Erba, Augustin (förf.) / Wood, Ina (förf.) / Berg, Linda (förf.) / Nam, Danjel (förf.) / Tigervall, Carina (förf.) / Tibblin Chen, Angelica (förf.) / Lundberg, Patrik (förf.)
Dimensioner
211 x 135 x 15 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789186429201

Om ras och vithet i det samtida Sverige

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-11-01

Slutsåld

Det finns rasistiska strukturer i dagens Sverige- Men flertalet av oss blundar gärna för både vithetens privilegier och den diskriminering som icke-vita svenskar utsätts för. Vår fysiska kropp påverkar hur vi blir bemötta, betraktade och behandlade. Därför måste vi börja tala om ras. Först då kan vi förstå de samhällsproblem som handlar om vardagsrasism, segregation och diskriminering.

Med inspiration från kritisk ras- och vithetsforskning skärskådar tolv forskare med varierande akademisk
bakgrund dagens Sverige. Dessutom berättar medlemmar i Mellanförskapet, författare, journalister och andra om sina erfarenheter av att leva som icke-vita svenskar i dagens Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om ras och vithet i det samtida Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och lättläst
    Natalie Blomberg, 7 mars 2021

    Många intressanta synpunkter, blandar teori och konkreta exempel på ett sätt som gör den lättförstådd och lättläst. Går in på djupet där det behövs och tar upp intressanta svenska exempel som är svårt att hitta.

Visa alla 1 recensioner