Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2011-02-09
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Cecilia Franklin
Originaltitel
Délit de fuite
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 130 x 13 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480080
Smitning (häftad)

Smitning

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-02-09
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det finns årsdagar, datum som påstås få konsekvenser på sikt eftersom de ger upphov till ett mönster i det omedvetna."

Anne Duval, trettiosex år och singel, är mitt uppe i en lysande karriär i reklambranschen. Hon förkroppsligar den fria kvinnan. Fri? En dag den tredje december förlorar Anne fotfästet. Hon bryter ihop och flyr hals över huvud från sitt liv i Paris. Hennes irrfärder på franska motorvägar för henne slutligen till Clermont-Ferrand där hon hamnar på en psykiatrisk klinik. När hon blir utskriven kallas hon som vittne i en mord rättegång. Vad är det som har hänt? Vem är mannen som döljer sig i mörkret och tycks vilja stjäla hennes historia?

Smitning beskriver mötet mellan en Machiavelli och en kvinna som är fånge i sitt omedvetna, men vem är det egentligen som manipulerar vem?

Dominique Dyens, född 1958, är fransyska och bor i Paris. Smitning är hennes fjärde roman. Hon har även skrivit en humoristisk novellsamling.

"Smitning är en imponerande romanteknisk lek, full av överraskningar." SVENSKA DAGBLADET

"Dyens potentiella chick lit, som får läsaren att känna sig lite bättre, övergår i självabsorberad genrelek med drag av både thriller och psykodrama, som får läsaren att känna sig lite smartare." SMÅLANDSPOSTEN

"Hennes roman är en hejdlöst rolig, spännande och sannolik historia." THOMAS NYDAHL
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Smitning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Smitning
  kulturloggen (Göteborg), 13 april 2011

  Det är svårt att berätta om handlingen i en bok där man egentligen inte vill avslöja något för de som ännu inte läst den. En sådan bok tycker jag att Smitning av Dominique Dyens är. Den utspelar sig i och omkring Paris. Den handlar om en kvinna som på ytan är stark och framgångsrik, men som under sitt skal bara vill bli älskad. Stämningen i boken är obehaglig men man kan inte sluta läsa.

  Jag tyckte om den från första stund. Jag kommer in i en känsla av att jag inte vet vart jag är p... Läs hela recensionen

 2. Måste läsas minst två gånger
  Lella, 20 mars 2011

  Baksidetexten fick mig att bli nyfiken på att läsa boken. Är det en djup roman eller en deckare? Vad är det som får Anne Duval att bryta ihop och fly? Hade under läsningen stunder av krypande obehag, men jag kunde inte släppa boken. Sträckläste den på ett par timmar. Nu när jag vet hur det går, kan jag unna mig lyxen att läsa om den i ett lugnt tempo. Läs den!

Visa alla 2 recensioner