Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Debatt
Antal sidor
57
Utgivningsdatum
2012-01-11
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Alexandra Dumas
Originaltitel
Tunisian Girl
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 126 x 7 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789186480288
Tunisian girl : en bloggares berättelse om den arabiska våren (häftad)

Tunisian girl : en bloggares berättelse om den arabiska våren

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-01-11

Slutsåld

Cyberaktivisten Lina Ben Mhenni började blogga 2007 och blev censurerad första gången 2008. Hon bloggade redan om ämnen som kvinnors rättigheter och pressfrihet när upproret blossade upp i Tunisien i december 2010. Då började hon resa runt i landet och dokumentera regeringens kraftåtgärder mot demonstranterna och publicera foton på dem som skadats eller dödats av polisen. Hon bloggade under sitt riktiga namn och vågade rapportera det som Tunisiens officiella media struntade i eller förvanskade, och uppmuntrade andra att inte vara rädda.
Hon använde alla tillgängliga sociala medier sin blogg, Facebook, Twitter, Flickr för att rapportera om revolutionen från dag till dag. Trots det har hon tonat ner sin egen roll i den tunisiska revolutionen och menar att det var en kamp som utkämpades både på gatorna och på nätet.

Lina Ben Mhenni, född 1983, undervisar i engelska vid universitetet i Tunis. Hon tilldelades priset Bästa bloggare vid International Blog Awards som anordnades av den tyska radio- och tevekanalen Deutsche Well och nominerades till Nobels fredspris 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lina Ben Mhenni

  • Tunisian girl

    Lina Ben Mhenni

    Nätaktivisten Lina Ben Mhenni började blogga 2007 om ämnen som kvinnors rättigheter och pressfrihet. När revolten blossade upp i Tunisien i december 2010 började hon resa runt i landet och dokumentera kraftåtgärder mot demonstranterna och publicer...