Antifragilitet : om sådant som gynnas av oordning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
645
Utgivningsdatum
2016-05-20
Upplaga
1
Förlag
Pontes
Översättare
Margareta Marin
Originaltitel
Antifragile. Things that gain from disorder
Dimensioner
210 x 150 x 40 mm
Vikt
765 g
SAB
Brb,Op
ISBN
9789186536985
Antifragilitet : om sådant som gynnas av oordning (häftad)

Antifragilitet : om sådant som gynnas av oordning

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-05-20
247
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
AntifragiIitet är volym nr tre i Nassim N. Talebs svit Incerto och den föregås av Den Svarta Svanen och . Böckerna kan dock läsas i vilken ordning som helst. Det genomgående temat är sannolikhet, slump och risker. Taleb exemplifierar sina idéer med ett brett spektrum av ämnen, däribland arkitektur, barnuppfostran, trafik, Irakkriget och prioriteringar inom sjukvården.
I denna bok belyser Taleb olika problem och företeelser ur ett perspektiv som har funnits med i mänskligt liv och handlande sedan urminnes tider, men som först nu har fått en benämning, nämligen antifragilitet. Ordet - som myntats av författaren - går kortfattat ut på att saker och ting kan vara antingen fragila eller robusta, men det finns ytterligare en dimension: osäkerhet och oordning innebär möjligheter till nytänkande, innovationer och positiva upplevelser. I Antifragilitet vänder Taleb upp och ner på osäkerheten och menar att den är önskvärd och rentav nödvändig. Antifragilitet är mycket mer än robusthet och motståndskraft. Det resilienta står emot chocker utan att förändras; det antifragila däremot stärks av påfrestningar och drar nytta av dem.
Taleb visar med skarpsinne (och humor) att världen och dess skeenden är högst oberäkneliga och att vi inte kommer särskilt långt med sedvanliga prognoser och spekulationer. Antifragilitet lyfter fram ett hoppingivande sätt att betrakta världen, eller med Nobelpristagaren Daniel Kahnemans ord: "It changed my view of how the world works."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antifragilitet : om sådant som gynnas av oordning
  2. +
  3. Den svarta svanen : vad mycket osannolika händelser kan leda till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svarta svanen : vad mycket osannolika hände... av Nassim Nicholas Taleb (häftad).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Antifragilitet : om sådant som gynnas av oordning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Antifragilitet
    Lollo (Enköping), 27 juli 2019

    är en försäkring som kan utnyttjas som en option. Hela boken är full av intressanta referenser som berör begreppet antifragilitet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Antifragilitet : om sådant som gynnas av ...