Grannen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (564.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Silfverbielke (del 2)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2012-05-02
Upplaga
1
Förlag
Massolit förlag
ISBN
9789186649999

Grannen Ljudbok

(102 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2012-05-02

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke - kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

Grannen är den garanterat mest hänsynslösa och blodiga boken från författarduon Buthler & Öhrlund. De har gjort succé hos den svenska deckarpubliken med sina tidigare böcker Mord.net, 2007, En nästan vanlig man, 2008, och Förlåt min vrede, 2009. Läs Grannen, och du blir lika rädd som Ecker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stefan sauk så bra uppläsare
  Cinna, 2 maj 2024

  Väldigt rå och brutal och ganska hemsk egentligen!

 2. Kunglig!!
  -, 4 oktober 2022

  Bättre historia än En nästan vanlig man men likvärdig Mord.Net skulle jag säga.. Stefan Sauk är en mästare på uppläsningen vilket ger en mästerlig upplevelse!!

 3. Grannen

  Mycket
  Spännande läsning, det blev sträckläsning. Rekommenderas varmt. Vill läsa mer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna