Den svala svenska tilliten : Förutsättningar och utmaningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2013-07-02
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Seppa, Allan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Oaa,302.509485
ISBN
9789186949402
Den svala svenska tilliten : Förutsättningar och utmaningar (häftad)

Den svala svenska tilliten : Förutsättningar och utmaningar

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-07-02

Slutsåld

Tillit mellan människor är en viktig resurs som kan bidra till att skapa lösningar på bland annat samhällsproblem. Är tilliten lätt att rasera eller är den i grund och botten stabil? Påverkas människors tillit av faktorer i omgivningen där de verkar och bor?

I Den svala svenska tilliten analyseras resultaten från internationella studier men framför allt från en stor befolkningsundersökning i 33 svenska kommuner. Tilliten i Sverige är hög i ett internationellt, jämförande perspektiv men det finns betydande skillnader inom landet. Detta gäller speciellt den form av tillit som författarna kallar lokalsamhälletillit. Analyserna visar också att såväl ojämlikhet som invandrarrelaterad mångfald är kopplade till lägre lokalsamhälletillit.

Sega sociala strukturer har historiskt skapat en bred men sval tillit i Sverige. Författarna frågar sig om den kan utmanas och försvagas av förändringsprocesser som märks främst på lokal nivå och om dessa förändringar nödvändigtvis är av ondo.

Författare är Lars Trägårdh, Susanne Wallman Lundåsen, Dag Wollebæk och Lars Svedberg. Dag Wollebæk är knuten till Institutt for samfunnsforskning i Oslo, de övriga till Ersta Sköndal högskola i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »