Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2013-02-09
Förlag
Mörkersdottir förlag
ISBN
9789187015243

Att de i tid må väckas E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-02-09

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skräck, folktro och romantik i 40-talets Sverige.

Hilda flyr hemmet eftersom hon är gravid och inte vill att hennes far ska upptäcka det. Hon rymmer en natt genom Bergslagens skogar och når utkanten av en by där tvillingarna Lia och Märta bor. De tar hand om henne men uppträder allt mer märkligt.

Johanna förlorar sin man Herman i en tragisk gruvolycka. Hon sörjer, men slåss samtidigt med sitt dåliga samvete eftersom hon blivit förälskad i Georg.
Hennes vän Sofia flyttar in och de tar hand om en flicka som blivit stum och som sägs ha fött ett odjur. Johanna kan inte låta bli att undra om olyckan är hennes straff för att hon haft syndiga tankar och när predikanten Mindor och hans Manda dyker upp i byn dras hon sakta in i den sektlika sammanslutningen.

Vad är det som lurar i skogarna? Är odjuret självaste Djävulen som kommit till bygden? Och vilka väsen bor djupt nere i sjön Noran och manifesterar sig i kvinnornas mardrömmar?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att de i tid må väckas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Att de i tid må väckas
    Bokälskaren, 1 mars 2013

    Hilda rymmer hemifrån efter att ha blivit gravid, och är rädd för hur hennes strängt religiöse far ska reagera om han får veta det. Det allra värsta är dock inte graviditeten som sådan, utan att Hilda har blivit gravid utan att ha varit nära någon man, frågan är dock om det är gud eller djävulen som är inblandad i hennes befruktning..?

    Johanna bor tillsammans med sin make Herman och deras gemensamma lilla dotter, när Herman plötsligt omkommer i en tragisk olycka i gruvan där han arbe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frida Arwen Rosesund