Kapitalet i tjugoförsta århundradet (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
672
Utgivningsdatum
2017-05-24
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Lars Ohlsson
Originaltitel
Le Capital au XXIe siecle
Dimensioner
210 x 135 x 40 mm
Vikt
556 g
SAB
Qaacce
ISBN
9789187207853
Kapitalet i tjugoförsta århundradet (storpocket)

Kapitalet i tjugoförsta århundradet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2017-05-24
99
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Tillväxten är det stigande tidvatten som lyfter alla båtar.

Så kan den teori formuleras som i många år väglett västvärldens ekonomer och politiker. Ekonomiska klyftor har ansetts vara av mindre intresse, eller rentav ointressanta, eftersom man levt i tron att marknaden i slutändan kommer att ställa allt till rätta.

På senare tid har emellertid en rad forskare framträtt som starkt ifråga sätter detta synsätt. En av dem är Thomas Piketty. I Kapitalet i tjugo första århund ra det visar han, med ny och omfattande statistik från tjugo länder och fyra århundraden, hur en allt större ojämlikhet vad gäller förmögenhet och inkomst har vuxit fram de senaste årtiondena - tvärtemot förutsägelser na om att välståndet skulle komma alla till del. Efter några lyckliga decennier i mitten 1900-talet, då ojämlikheten mins kade, är den idag för flera länder tillbaka på nivåer som inte setts sedan 1930-talet eller rentav 1800-talet.

Starka ekonomiska krafter verkar dessutom för att ojäm lik he ten kommer att fortsätta att öka än mer, vilket kan innebära ett hot mot demokratin och de värderingar om social rättvisa som den är grundad på. Men det finns också möjliga motkrafter, där en ändrad politisk inriktning mot att återupprätta någon form av demokratisk kontroll över kapitalismen, kan spela en viktig roll.

Kapitalet i tjugoförsta århundradet är ett ovärderligt bidrag för att förstå de mäktiga ekonomiska mekanismer som styr våra moderna sam hällen. Den är också ett tungt argument för varför jämlikhetsfrågan måste återfå sin centrala plats i varje diskussion om hur framtidens sociala liv ska se ut.

OM FÖRFATTAREN
Thomas Piketty, född 1971, är en fransk national eko nom specia li serad på ojämlikhet i fördelning av inkomst och förmögenhet. Han är professor vid École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris School of Economics och London School of Economics.

OM BOKEN

"Thomas Piketty är inte något känt namn, men det kommer kanske att förändras genom publiceringen av hans storartade och förkrossande betraktelse om ojämlikhet, Kapitalet i tjugoförsta århundradet.

Piketty har skrivit en i sanning enastående bok. Det är ett verk som förenar stor historisk överblick - när hörde du senaste en ekonom åberopa Jane Austen och Balzac? - med omsorgsfull analys av data. Och fastän Piketty gör sig lustig över den nationalekonomiska professionen för dess barnsliga passion för matematik, så underbygger han sin egen diskussion med en ekonomisk modell som är något av ett konststycke, ett angreppssätt som integrerar analys av ekonomisk tillväxt med fördelningen av inkomst och förmögenhet. Det här är en bok som kommer att förändra både hur vi ser på samhället och den nationalekonomiska praktiken." Paul Krugman i New York Review of Books

Paul Krugman tilldelades 2008 Sveriges Riksbanks pris
i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

"Kapitalet i tjugoförsta århundradet är ett standardverk för en ny tid. En klassiker. Det ekonomiska para digmskiftet mellan två hårda pärmar. En bok som kommer att influera ekonomer och politiker för lång tid framöver. Ni får ursäkta mitt pretentiösa tonläge, men det här är ett sådan verk. Alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhället kommer behöva relatera till Thomas Piketty de närmaste åren. De kommer rentav att behöva läsa Thomas Piketty. Deras smala lycka är att den 700-sidiga boken inte bara är läsbar, utan relativt uppslukande.

Genom att upptäcka och sammanställa tidigare aldrig skådad data har Thomas Piketty upptäckt en ny ekonomisk planet.

Problemet är bara att det är vår egen." Katrine Kielos (Marçal) i Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalet i tjugoförsta århundradet
  2. +
  3. Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta årh... av Jesper Roine (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kapitalet i tjugoförsta århundradet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. pedagogisk ansats
    HuS, 25 augusti 2017

    Pikettys Kapitalet.. är en förvånansvärt lättläst bok i ämnet, och översättningen känns adekvat med ett trevligt språk. Piketty har bland annat ambitionen att förklara ojämlikheten i inkomst och förmögenhet mellan olika länder och individer i världen och lyckas tämligen väl med det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Piketty