Matchfixarna : Hotet mot nationalsporten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2018-03-08
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Medarbetare
Körner, Magnus (form)
Dimensioner
190 x 195 x 17 mm
Vikt
577 g
SAB
Oepa,Rbbaa
ISBN
9789187291814
Matchfixarna : Hotet mot nationalsporten (inbunden)

Matchfixarna : Hotet mot nationalsporten

Inbunden Svenska, 2018-03-08
139
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Matchfixarna berättar de om att dömda brottslingar finns runt om i Europa, att matchfixare ofta är samma personer som ägnar sig åt penningtvätt och narkotikabrott. Och inte sällan är de själva spelmissbrukare. Förutom Svenska spel använder sig den organiserade brottsligheten av utländska spelbolag, många med säte i Asien. På en vanlig match i fotbollens andraserie Superettan spelas det för 35 miljoner, hos asiatiska spelbolag spelas det för 24 av dessa miljoner.

I Matchfixarna kommer vi nära Alexander som är ett offer, den dömde storspelaren Dolovic och Domare C som gång på gång på planen ser det ingen annan ser. Straffsparkar och röda kort ger miljonvinster hos spelbolagen. Dessutom raderar åklagare bevis. Och politiker försöker med kompromisser och ny lagstiftning städa i detta brottsliga och många gånger okända spelträsk. Jens Littorin, född 1961 i Stockholm, är reporter på Dagens Nyheter. Han har under flera decennier skrivit om idrottspolitiska frågor ochäven varit tidningens korrespondent i Storbritannien. Som fotbollsskribent har han bevakat allt från lokala matcher tillVM-turneringar. 2004 utsågs han till "Årets sportjournalist". Han har varit engagerad som ungdomsledare inom flickfotboll.

Magnus Svenungsson, född 1965 i Göteborg, är reporter på Sveriges television, Uppdrag granskning. Han har sedan 1989 arbetat för Sveriges radio och SVT. Under mer än tio år har han ägnat sig åt granskande journalistik på ug, varav flera prisbelönta avslöjandensom: "Skrotkassan på Alingsås tvätteri", "Städarna på hamburgerrestaurangerna" och "Ikea och Ingvar Kamprads undangömda miljarder".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matchfixarna : Hotet mot nationalsporten
  2. +
  3. Forskningens mörker: Om svarta känslor och konsten att vara lagom rädd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningens mörker: Om svarta känslor och kons... av Stefan Svallfors (inbunden).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matchfixarna : Hotet mot nationalsporten