Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Lillängsbyn (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-11-25
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Illustratör/Fotograf
Kristina Wikström
Dimensioner
206 x 155 x 20 mm
Vikt
337 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187411380
Julen vi aldrig glömde (inbunden)

Julen vi aldrig glömde

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-11-25
169
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Det närmar sig jul i den lilla staden Storängsbyn. För barnen Rosenkvist betyder det många äventyr, stora som små. Valter, som är barnens farbror kommer på besök och en helt ny familj har flyttat in nära dem. Tvillingarna hittar något hemligt i kyrkan och Edvard, som är barnens vän, tappar bort sin fickkniv, vilket leder till ett helt annat, mycket farligare äventyr.

I den här hjärtevärmande boken får vi följa en familj och deras vänner under 24 oförglömliga dagar i sekelskiftets Sverige fram till julafton. Gotthard, Lilian, Anette och deras vänner får möta glädje och sorg, men också upptäcka trons bärande kraft. När allt läggs samman är detta julen som de aldrig skulle glömma.

I Julen vi aldrig glömde får vi följa en familj under sekelskiftet, i medgång och motgång. Här finns både en spännande historia, men också massor av värme i vintermörkret. Det är också ett budskap om trons bärande kraft samt om vårt hjärtas kallelse, förutom att tänka på andra. Under den tid som utspelar sig fanns där många fattiga, och det finns i vår tid många paralleller och mycket att samtala kring med barnet.

Boken är utformad så att den har 24 kapitel, vilket gör att den fungerar utmärkt att läsa som en sorts julkalender som avslutas på julafton. Den är också fylld av härlig julnostalgi och belyser julens kärleksfulla budskap.

OM FÖRFATTAREN: Kristina Wikström har tidigare kommit ut med boken Hjärtats Lovsång på Pärlan, en bok som belyser vårt behov av tillbedjan. Julen vi aldrig glömde är hennes första skönlitterära bok, men även här lyser hennes kärlek till Jesus igenom. Hon är numera engagerad i Filadelfia i Stockholm och är även lärare till yrket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Julen vi aldrig glömde
 2. +
 3. Den annorlunda sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den annorlunda sommaren av Kristina Wikström (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Julen vi aldrig glömde. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En julberättelse som utspelar sig under sekelskift
  Gullis lästips (Rönninge), 3 december 2019

  Här möts vi av en hjärtevärmande och spännande berättelse. Det är en julberättelse där vi får möta glädje och sorg, men också massor av värme i vintermörkret med ett kärleksfullt budskap där vi upptäcker trons bärande kraft.

  Det här är en bok som passar att läsas för barn mellan 9 till 12 år.
  Har man arbetat med tidsperioden sekelskiftet i skolan eller ska arbeta med det så är det här en bok som passar att läsa för att få en inblick hur det kunde vara att leva som barn då, något... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristina Wikström

 • Hjärtats lovsång

  Kristina Wikström

  Hjärtats lovsång är en bok om relationen mellan Gud och människan, om hur du kan leva ett liv i gemenskap med Gud i din vardag. Lovsången är en viktig del i gemenskapen med Gud och inrymmer så mycket mer än bara sång. Förutom det uppenbara syftet ...

 • Den annorlunda sommaren

  Kristina Wikström

  Det är härlig sommar för barnen i Lillängsbyn och tvillingarna Lilian och Anette ger sig ut på blåbärsplockning. Det är början på ett nervkittlande äventyr när flickorna går vilse i skogen. Kommer de att bli hittade? Hur går det när Anette klättra...