Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2020-12-11
Förlag
Pärlan Förlag
ISBN
9789187411571
Verarnas drottning (e-bok)

Verarnas drottning (e-bok)

Del 2 i Markus av Trolyrien

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-12-11
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Diomeda lever i exil bland folket verarna. I Valarien besitter greve Stronius Pärlehand makten och har drivit Albrak på flykt. Ilasa följer med Albrak som hans personliga tjänare. Tillsammans söker
denna oförutsedda trio upp kréernas matrark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas.

Visserligen har Josua utropat Diomeda till arvtagare till tronen, men det tycks inte spela någon roll när Pärlehand sprider sina ränker och Albrak inte heller tror henne. Hur ska Diomeda finna sin väg i allt detta? Och vilken roll spelar Markus för Valariens framtid?

Följ med till en värld som vi först mötte i Markus av Trolyrien: en värld av gränslös fantasi, humor, spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt
och det annorlunda naturligt. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

Om Markus av Trolyrien, del 1 i serien om Valarien:

?En spännande bok med härliga vändningar och galenskaper.? ? Läsfåtöljen, blogg

?... en bok för alla och den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut. Boken gör mig så glad och det är härlig läsning. Det är händelserika historier och många spännande vändningar och man bara rycks med. Att en sådan här bok skrivs för ungdomar är roligt och unikt och jag är grymt imponerad! Kommer det en uppföljare, månntro? Hoppas! För det här är så unikt, så bra!?
? Tusen sidor, blogg

? ... skriven med humor och är lättsam att läsa ... Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta.?
BTJ-häftet nr 2, 2017, Anna-Karin Närkling

?Det här är den bästa ungdomsroman jag läst på länge. Det var sorgligt att den tog slut. Jag väntar på en ny. Låt dig inte avskräckas för att det är en ungdomsroman den kan läsas av alla.?
? Litteraturskafferiet, blogg

En riktigt bra och spännande bok man inte vill släppa! ... När man tror att man vet vad som ska hända tar berättelsen oväntade vändningar ... ett jättebra och viktigt budskap om att man kan övervinna omöjliga situationer om man inte ger upp och att även en liten människa kan göra stor skillnad!
? Amiranda, Goodreads
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Davis Joseph A

  • Xirianas gåta

    Davis Joseph A

    Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor ? ondskefulla växter från Mardurien ? suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om...

  • Markus av Trolyrien

    Davis Joseph A

    Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom för Prins Albrak och spottade på honom... När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendoml...