Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2014-09-08
Förlag
Volante
ISBN
9789187419492
Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom? (e-bok)

Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom? E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-09-08
95

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Allt fler människor mår allt sämre den psykiska ohälsan är utbredd i alla delar av samhället och utgör idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Ofta försöker vi lösa psykiska hälsoproblem som är relaterade till kulturella, sociala och ekonomiska faktorer med läkemedel och diagnoser. Psykofarmaka kan givetvis vara en del av lösningen, men riskerar vi i vår iver efter bot att förvandla det som är livet motgångar, svackor och kriser till en sjukdom?

Denna antologi analyserar den psykiska ohälsan ur ett samhälls-, socioekonomiskt- och genusteoretiskt perspektiv. För sjukdomen är inte bara ett hälsotillstånd den rymmer också frågor om roller och identitet, om hierarkiska relationer och om normer och värderingar i vårt samhälle.

Syftet är att öka kunskapen om sambanden mellan psykisk ohälsa och kvinnors och mäns livsvillkor, samt att problematisera normer och föreställningar om hur kvinnor och män uttrycker psykisk ohälsa. Både forskare och praktiker har bidragit med texter, med finns också personliga betraktelser över vad som händer när tillvaron brakar samman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »