Sticka mönster : lyfta maskor, flerfärgsstickning, ytmönster (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2017-09-20
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
Dimensioner
228 x 180 x 20 mm
Vikt
510 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789187471094
Sticka mönster : lyfta maskor, flerfärgsstickning, ytmönster (inbunden)

Sticka mönster : lyfta maskor, flerfärgsstickning, ytmönster

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-20

Slutsåld

Mössor, vantar, slipovrar och koftor, allt blir fint med mönster! Här får du en riktig mönsterskatt att djupdyka i och det vackra är inte ens svårt att sticka. Boken innehåller tre olika tekniker att sticka mönster, från lätt till lite svårare: ytmönster, mönster med lyfta maskor och klassisk mönsterstickning. Alla mönster visas med tydliga fotografier och åtföljs av lättfattliga stickdiagram. I boken hittar du även stickbeskrivningar till basmodeller. Du kan sticka slipovrar, västar, koftor, mössor, vantar allt med det mönster du tycker bäst om. 48 mönster med lyfta maskor, 24 varianter på ytmönster, ca 15 mönster med klassisk mönsterstickning, Stickbeskrivningar till basmodeller, 30 uppstickade plagg att inspireras av. Sticka mönster är Ann-Mari Nilssons efterlängtade tredje stickbok där hennes stilsäkra formgivning blir till glädje för oss alla. Jag lovar, dina vantar har aldrig varit snyggare! Ann-Mari Nilsson är utbildad industridesigner på Beckmans och är en av Sveriges mer namnkunniga textilformgivare. Hon har formgivit för bland annat Marc O Polo, IKEA, Östergötlands Ullspinneri och Hemslöjden. I Japan är hon en stickstjärna och syns inte bara i böcker utan även i tv-program och utställningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sticka mönster : lyfta maskor, flerfärgsstickning, ytmönster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration
  Mia, 29 september 2018

  Trevlig bok som ger inspiration när man gör egna modeller. Många bilder på olika ytmönster som dock hade vunnit på om provlapparna skickats i ett ljusare garn så mönstren synts tydligare.

 2. En sticknörds "bibel"
  Bitte, 10 oktober 2017

  Fantastisk bok med många härliga tips på olika mönster. Jag stickar ofta på fri hand och därför kom denna bok väl till pass då det gäller att få till något fint mönster.
  Kan varmt rekommenderas

Visa alla 2 recensioner