8 BITAR PÅ 80-TALET: NINTENDOS MARSCH IN I DE SVENSKA HEMMEN (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (8.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-28
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789187669118
8 BITAR PÅ 80-TALET: NINTENDOS MARSCH IN I DE SVENSKA HEMMEN (e-bok)

8 BITAR PÅ 80-TALET: NINTENDOS MARSCH IN I DE SVENSKA HEMMEN E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2013-10-28
89
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nintendo har sedan tidigt 80-tal haft en stark position i Sverige. En hel generation tv-spelare växte upp med NES - Nintendo Entertainment System, även i folkmun kallad Nintendo 8-bitars. Odödliga spelklassiker som Super Mario Bros och The Legend of Zelda såg dagens ljus på NES. En kombination av dessa unika spelidéer samt ett flitigt och finurligt arbete av den svenska generalagenten Bergsala ledde till stor framgång i Sverige. NES har än idag ett starkt följe och präglar dagens spelkultur.

Denna bok berättar historien bakom succén från Bergsalas tidiga möten med Nintendo i Japan till det bittra 90-talet när valutan devalverades och hårda år drabbade Bergsala. Minnen från Owe Bergsten, Lars Jarhamn, Jens Ohlin och andra nyckelpersoner återberättas i en fascinerande historia då pionjärsanda rådde i dataspelsbranschen. Vidare listas även viktiga milstolpar på NES och försäljningsstatistik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Lindell

  • Super Nintendo i Sverige

    Martin Lindell, Carl Michael Sahlberg

    Spelkonsolen Super Nintendo tog Sverige med storm när den lanserades lagom till sommarlovet 1992. I dag är SNES - som den kort och gott brukar kallas - en underbar och nostalgisk påminnelse om en svunnen tid för tiotusentals svenskar. Du minns säk...