Barabbas (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (142.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonatan Stenson
Utgivningsdatum
2016-10-21
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789187725623

Barabbas Ljudbok

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-10-21

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Förord av KG Hammar

Romanen Barabbas fick stort genomslag när den utkom 1950 och sägs vara avgörande för att Pär Lagerkvist året efter tilldelades Nobelpriset i litteratur.

Barabbas handlar om rövaren som döms till döden, men som benådas då Jesus från Nasaret korsfästs i hans ställe. Händelserna på Golgata ger Barabbas ingen ro och han blir en grubblande enstöring. Här gestaltas människans rotlöshet i en värld utan Gud. I en värld där de kristna blir förföljda och korsfästa. Tänk om man inte hittar sin tro eller om tron inte hittar personen den är ämnad för.

Pär Lagerkvist, 1923-1974, debuterade med kortromanen Människor 1912, som han dock inte ville kännas vid senare. Han blev ledamot av Svenska Akademien 1940, filosofie hedersdoktor i Göteborg 1941 och erhöll Nobelpriset i litteratur 1951.

Lagerkvist var den förste svenske kritiker som stiftade närmare bekantskap med Picassos kubistiska målningar, under en resa till Paris 1912, och skrev om de nya konstströmningarna.

Uppläsare
Jonatan Stenson debuterar hos A Nice Noise och som uppläsare med sin inläsning av Barabbas. Jomatan är erkänd musiker och förutom samarbeten med bla Micke Rickfors har han släppt egna musikalbum och är flitigt anlitad som reklamröst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barabbas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och fin
    Gött mos, 31 maj 2024

    Boken ger en intressant och enligt mig trovärdig bild på hur det skulle ha kunnat vara för mannen som Jesus ersatte.

  2. Den bästa av Lagerkvists tre
    - (Täby), 20 november 2021

    Blir helt narurlig att löds efter Dvärgen och Bödeln, bägge korta. Barabbas ramar in och sätter punkt. Djupsinnig. Kräver en viss mognad. Måste läsas. Stilistiskt fin. Massor av text går förlorad i radions dramatisering med Ernst Josefsson, den ör enbart 1:29... mycket av det kristna uteblivet. Läs hela. Väl värt sina 4 tim!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna