Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2020-11-24
Förlag
Lumenos Förlag
ISBN
9789187855412
Detta resulterade ofta i oro och gråt (e-bok)

Detta resulterade ofta i oro och gråt E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-24

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Detta resulterade ofta i oro och gråt, en självbiografi om hur det är att växa upp med Aspergers syndrom, del 2. Av Lena Petersson

Våren 2011 står Lena på väntelistan för en utredning om Aspergers syndrom. Hon försöker orka med vardagslivet, jobbet och fritiden, medan hon undrar över hur det ska gå. Det här är berättelsen om hur hon får sin diagnos och hur livet blev efter det. Det är en naken skildring av hennes liv, tankar och hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom, men också en vacker berättelse om mod, hopp, om att våga och vinna, om styrka och skaparkraft.

Detta resulterade ofta i oro och gråt är andra delen i Lena Peterssons självbiografi. Den första delen heter Hon verkar vara mycket ensam och kom ut hösten 2017.

Det var i juli 2011 som Lena Petersson fick diagnosen för Aspergers syndrom, men vägen dit var lång och gick genom många svårigheter under uppväxten och senare. Svårigheter som helt säkert skulle kunnat varit betydligt mindre svåra om vetskapen kring funktionsnedsättningen funnits tidigare, både bland klasskamrater, lärare och andra både vuxna och jämnåriga. Inte minst för Lena själv. Denna självbiografi är hennes sätt att bearbeta sina upplevelser, samtidigt som den är en förhoppning om att skapa förståelse för vad det betyder att leva med Aspergers.

Sagt om Hon verkar vara mycket ensam, del 1 i Lena Peterssons självbiografi:
Det är osentimentalt, allt annat än bittert, ibland hemskt ledsamt och frustrerande, men mycket oftare hoppfullt, spännande och roligt att följa med Lena Petersson i hennes vindlande resa ... Om man också vill få en inblick i hur en person med Asperger kan tänka om sin tillvaro är detta ett gyllene tillfälle ... en lysande självbiografi ...

- Katarina Harrison Lindbergh, författare och föreläsare

Lena Petersson är en kulturvetare, litteraturvetare och biblioteks- och informationsvetare som tycker att skriva är som att andas. Skrivandet har alltid haft en mycket central plats i hennes liv, tillsammans med dans, musik, historia och kultur.

Hon har tidigare bland annat medverkat i antologierna Brand New Life ? För unga konsumenter i varumärkesdjungeln och Precis som det aldrig var, samt gett ut diktsamlingen Varför bläckar alla mina pennor? förutom självbiografin Hon verkar vara mycket ensam.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petersson Lena

  • Hon verkar vara mycket ensam

    Petersson Lena

    En självbiografi om hur det är att växa upp med Aspergers syndrom. Om jag har Aspergers syndrom. Då har jag haft den funktionsnedsättningen hela tiden utan att veta om det. I så fall har jag varit annorlunda hela mitt liv utan att jag har märkt nå...