Kråkor : Ett porträtt av Cord Riechelmann (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Naturläror (del 1)
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Nina Katarina Karlsson
Originaltitel
Krähen
Medarbetare
Altmann, Pauline (form)
Dimensioner
185 x 124 x 11 mm
Vikt
193 g
SAB
Ugg
ISBN
9789187891816
Kråkor : Ett porträtt av Cord Riechelmann (inbunden)

Kråkor : Ett porträtt av Cord Riechelmann

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2018-06-18
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En kärleksförklaring till de svarta fåglarna

Familjen kråkor, Corvidae på latin, är en relativt ung familj i sångfåglarnas utvecklingshistoria. Den omfattar 123 arter, till vilka också skatorna och skrikorna hör; deras närmaste släkting är paradisfåglarna. Till skillnad från dem förekommer de oftast svartfärgade kråkorna nästan överallt på jorden. Myterna som omgärdat dem sedan urminnes tider är lika mörka som dem och handlar nästan alltid om ofärd och död. Inte ens den växande forskningen om deras utvecklade intelligens har kunnat befria dem från deras dåliga rykte. Tvärtom: att kråkorna förfogar över ett minne som rentav överstiger människans kapacitet tycks bara vara ännu ett bevis på deras kuslighet. Cord Riechelmann, Tysklands »enda verkliga djurjournalist« (Jakob Augstein), berättar den häpnadsväckande natur- och kulturhistorien om de kloka kråkfåglarna och presenterar tjugo arter som han själva har skådat på fem kontinenter. Hans djurporträtt kastar en oförställd, ofta överraskande och lärorik blick på det bedrägligt förtrogna.

Cord Riechelmann, född 1960 i Celle, Västtyskland, studerade biologi och filosogi vid Freie Universität i Berlin. Han är verksam som publicist och författare i Berlin.

 

PRESSRÖSTER

»När fler och fler övergår till att konsumera litteraturen i sina mobiler och på paddor blir man lycklig av en bok som producerats för att konsumeras just såsom tryckt bok. Det finns något kaxigt i projektet Naturläror, i att göra små, vackra böcker med ett filosofiskt och kulturellt angreppssätt på olika sidor av naturen.« Cecilia Bergman, Dagens bok

 

Naturläror är en serie böcker som berättar om naturen, om djur och växter, om svampar och människor, om landskap, stenar och himlakroppar, om det besjälade och det obesjälade, om främmande och förtrogen natur. Seriens namn är också dess program: här bedrivs inte ren vetenskap, utan ett lidelsefullt utforskande av naturen: kunnigt, åskådligt och medvetet om att det framför allt är en berättelse om människan och en blick på naturen som inkluderar också henne. Varje bok i serien formulerar sin egen lära om naturen, och det i en påkostad och vacker form, rikligt illustrerad i fyrfärgstryck, trådbindning, med frontespis och färgsnitt. På så vis firar Naturläror inte minst den levande bokkulturens oefterhärmliga rikedom av möjligheter. Serien redigeras av den tyska författaren Judith Schalansky och under 2018 utkommer fyra titlar på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kråkor : Ett porträtt av Cord Riechelmann
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kråkor : Ett porträtt av Cord Riechelmann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kråkor
  Boxerkalle, 18 december 2019

  En bok i trevligt litet format med information om alla varianter av kråkfåglar.
  Jag tycker dock att det är lite tunt. Jag tror att det finns mycket mer att skriva om dessa intressnta fåglar

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cord Riechelmann