Compassion : medkänsla med dig själv och andra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-05-12
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Friberg, Marie-Louise (form)
Dimensioner
202 x 156 x 14 mm
Vikt
348 g
SAB
Dokb
ISBN
9789187905438
Compassion : medkänsla med dig själv och andra (häftad)

Compassion : medkänsla med dig själv och andra

(8 röster)
Häftad Svenska, 2016-05-12
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Man säger ibland att vi är vår egen värsta kritiker och det är kanske inte så dumt? Ibland krävs det väl att man säger till på skarpen så att man skärper sig och får saker gjorda? Ja, det tror man lätt, men om vi pratar med oss själva på ett strängt och självkritiskt sätt riskerar vi att skrämma oss. Vårt fokus blir då vår egen rädsla istället för det vi vill och borde göra. För att kunna känna oss trygga och fria behöver vi möta oss själva med inkännande medkänsla. Vi behöver minska vår självkritik och istället stå på vår egen sida då livet utmanar oss.

Något så ovanligt som en riktigt seriös självhjälpsbok. Reumatikernas tidning

Det främsta budskapet i Compassion är att våra känslor ger oss information om det som är viktigt för oss. I boken förklaras varför vi behöver medkänsla, vad som gör det så svårt och praktiska övningar visar hur vi kan utveckla medkänsla. Ta del av psykologiska teorier som förklarar hur hjärnan fungerar, läs om anknytningsteori och affektteori samt en introduktion till aktuella Compassion Focused Therapy (CFT), en metod som hjälper oss att möta oss själva med mindre självkritik och mer medkänsla och omsorg.

Helena Fogelberg och Petra Söderholm är legitimerade psykoterapeuter. De driver en privat psykoterapimottagning och arbetar inom landsting och kommun. Båda har lång erfarenhet av att arbeta med medkänsla i psykoterapi med enskilda, par och grupper och har vidareutbildat sig i Compassion Focused Therapy i både Sverige och England.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Compassion : medkänsla med dig själv och andra
 2. +
 3. Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Compassioneffekten : att utveckla självtillit o... av Christina Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Compassionfokuserad terapi med par - - en praktisk handbok

  Petra Söderholm

  Compassionfokuserad terapi (CFT) är på stark frammarsch i Sverige, främst inom individual- och gruppterapi. Med Compassionfokuserad terapi med par - en praktisk handbok ger psykoterapeut Petra Söderholm en konkret vägledning i hur CFT kan tillämpa...

 • Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling

  Helena Fogelberg, Julia Isomettä, Leena Maria Johansson, Håkan Järvå, Helena Löfgren

  SEKTSJUKA - Bakgrund - uppbrott - behandling är en genomgång av stora delar av den samlade erfarenhet och forskning som finns kring den problematik som rör uppbrott från sekteristiska och totalitära rörelser, både i Sverige och utomlands. Boken be...