Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2018-03-19
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
200 x 140 x 17 mm
Vikt
528 g
SAB
Dokb
ISBN
9789187905872
Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv (inbunden)

Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-19
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad vill du med ditt liv? Vad är verkligen meningsfullt? Hur kan du utforma ditt liv så att du ångrar så lite som möjligt? I Själen är ett verb ställer Philip Bäckmo de stora existentiella frågorna som handlar om hur vi ska leva för att leva väl.

Genom att omväxlande prata med stora tänkare som Friedrich Nietzsche, Bertrand Russell och Albert Camus och göra nedslag i sin egen vardag och möten med klienter i psykoterapi, beskriver Philip Bäckmo hur du kan förbättra och fördjupa din relation till dig själv genom att fokusera på bokens fyra huvudområden: självkännedom, självomsorg, lojalitet med dig själv och kontakt med ditt inre djup.

Om du, som i det klassiska tankeexperimentet, skulle tvingas leva ditt liv flera gånger utan att kunna ändra något, skulle du då lägga så mycket tid på den där halvtaskiga tv-serien? Skulle du fortsätta på jobbet som du tänkt lämna så länge? Philip Bäckmo lyfter existentiella övningar som denna för att skärpa vår syn på livet som det är, och sätta det i ett nytt ljus vilket paradoxalt nog ger en ökad medvetenhet om att vi faktiskt bara har detta liv och att det är upp till oss att förvalta det så väl vi kan.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och stimulerande
  Ika, 8 maj 2019

  En fantastisk bok som väcker och stimulerar en sund självreflektion på ett avslappnande och självrespektfullt sätt. Jag lyssnade på ljudboken först, behaglig inläsare. Men den var så bra, en sådan bok jag vill äga och kunna gå tillbaka till, bläddra i när jag vill så jag köpte den inbunden - så den håller för många reflektionsstunder.

 2. Tänkvärt, gediget och välskrivet
  Hanna , 29 oktober 2018

  En enkelt formulerad och väl strukturerad text om livets utmaningar och möjligheter. Ger konkreta förslag på frågor att ställa sig och strategier att pröva, utan pekpinnar el "snusförnuftighet". Gott om kvalificerade referenser som vävs in väl och ger uppslag till fördjupning inom psykologi o filosofi. Tycker om författarens förhållningssätt till läsaren, sin egen roll och "livet".

 3. Vill ge den till alla mina vänner
  Hannah Östberg, 29 augusti 2018

  Vilken fin bok. Mycket givande läsning som stärker en och ger en kraft att se livet. Vill ge till alla mina vänner!

 4. Den här boken är guld
  Julia , 11 juli 2018

  Den här boken innehåller verkligen vishet. Inga modeflugor, bara grundläggande kunskap om hur man lever gott. Boken har hjälpt mig vid en stund av kaos och förvirring. Den fick mig att förstå konsekvenserna av att köra över sitt inre. Den fick mig att förstå vikten av att ha en relation med sig själv för att kunna göra de svåra valen man behöver göra i livet. Det är en bok med mycket goda råd om hur man lever väl.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Philip Bäckmo