Berättelsen om Alice Hart (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2019-11-07
Förlag
Etta
Översättare
Jan Hultman, Annika H Löfvendahl
Originaltitel
The Lost Flowers of Alice Hart
Illustratör/Fotograf
Edith Rewa Barrett
Dimensioner
217 x 145 x 33 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789187917769
Berättelsen om Alice Hart (inbunden)

Berättelsen om Alice Hart

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-07
210
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Familjehemligheter och vildblommor bland Australiens storslagna landskap

Alice Hart är nio år gammal när hon blir föräldralös och måste flytta till sin farmor som hon aldrig har träffat. Hennes farmor June driver en blomsterodling och lär henne allt om Australiens inhemska vildblommor och varje blommas betydelse. Blomsterspråket blir ett sätt för Alice att uttrycka det hon inte klarar av att säga med ord.

Hon finner sig tillrätta hos June och de andra kvinnorna på blomsterodlingen, men blir under uppväxten allt mer frustrerad över hur lite hon vet om sin familjs förflutna. När Alice är i tjugoårsåldern får ett oväntat svek hennes tillvaro att rasa samman än en gång. Då ger hon sig av till centrala Australiens storslagna öken för att börja om på nytt och hitta sina egna vägar i livet. Hon tror att hon har funnit vad hon sökte efter när hon träffar en man och förälskar sig. Men vem är han egentligen?

'Berättelsen om Alice Hart' spänner över tjugo år och rör sig mellan sockerrörsfält vid kusten, blomfälten i inlandet och Australiens dramatiska ökenlandskap. Det är en berättelse om familjehemligheter, tragedi och svek. Men framför allt är det en berättelse om att hitta modet att ta kontroll över sin egen historia.

"Jag älskade denna modiga och vackra bok. Alice Hart har styrkan och magin hos en blommande australiensk vildblomma." Favel Parrett

"Ett fantasifullt konststycke som på ett vackert sätt väver samman teman som kärlek och förlust, våld och försoning, magi och berättande, alltsammans genomsyrat av den australiensiska bushens ödsliga och säregna skönhet." Weekly Times

Holly Ringland växte upp mitt i naturen i Australien och Nordamerika. Hon studerade kreativt skrivande vid University of Manchester i England och har sedan sin examen undervisat både universitetsstuderande och kvinnor i fängelse i kreativt skrivande. 'Berättelsen om Alice Hart' är hennes debutroman och har sålts till över 28 länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berättelsen om Alice Hart
 2. +
 3. Bekännelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bekännelsen av Jessie Burton (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Berättelsen om Alice Hart. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok att älska och att ta till sig

  Jag tyckte mycket om boken. Kanske var blomspråket av Australiens vilda växter inte nödvändigt för svenska läsare, men de gjorde ändå boken annorlunda och vacker. Själv historien om Alice Hart var intressant och det var lätt att tycka om persongalleriet som var utmärkt tecknat.

  Jag tyckte som sagt om boken och rekommenderar den gärna.

 2. En fantastisk berättelse!
  Lollos bokhörna, 19 januari 2020

  Vad jag älskade denna storslagna, fantastiska berättelse om Alice Hart och hennes liv.

  Vi får följa Alice genom tjugo år från att hon är liten tills hon är vuxen. Berättelsen om Alice är en gripande berättelse om att avslöja familjehemligheter och att ta makten över sin egen historia. En berättelse med mycket vackra illustrationer av @edithrewa .

  Alice måste flytta till sin farmor när en tragedi inträffar hennes familj. En farmor hon inte känner. Alice har svårt att uttrycka... Läs hela recensionen

 3. Bladvändare som innehåller allt
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 december 2019

  Historien bjuder på det mesta, kärlek, våld, tragedi, familjehemligheter och försoning. Men dessutom får du massor av Australiensisk natur med dess vidder, öken och mängder av vilda blommor. En berättelse som tar tag i mig från start och jag sträckläser denna vackra bok.
  Välskriven, vacker bladvändare. Nu vill jag åka till Australien och se alla dessa ljuvliga växter. Läs den! Mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/12/berattelsen-om-alice-hart-holly-ringland.html

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Holly Ringland