En fingervisning om mord (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Brott i din närhet (del 1)
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2015-11-24
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
319 g
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789188013033
En fingervisning om mord (häftad)

En fingervisning om mord

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-24
99
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ett avhugget finger hittas i ett korvpaket, en liten pojke kidnappas, ett nackskott på en parkeringsplats.
Brotten finns alldeles nära dig. Närmare än du någonsin skulle kunna tro. Hur långt är avståndet till närmaste mördare?

Vem skulle kunna mörda? Din granne? Din moster? Hur väl känner du egentligen människorna runt omkring dig?

I boken En fingervisning om mord, möter du färgstarka personligheter som ?Morsan?, en pensionerad bordellmamma, som nu söker andra vägar till försörjning, Bergman, ett gravt alkoholiserat original, samt kriminalkommissarie Joel Linder, som börjar känna sig låst i småstadstugget och kör motorcykel i sin längtan efter mer luft mellan sig och den sega sörjan på marken.

En fingervisning om mord är den första boken i en serie om kriminalkommissarie Joel Linder.

Den fristående fortsättningen Fotbollshororna beräknas komma under våren 2016.

Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri. Hennes fackböcker (varav några är utgivna på ICA Bokförlag) är välkända (t.ex. Om någon du känner har ångest), men En fingervisning om mord är hennes första kriminalroman.

Om Christina Gustavson

Christina Gustavson är specialistläkare med tre specialiteter; rättspsykiatri, allmän psykiatri och allmänmedicin samt medicine doktor och forskare. Hon har en djup kunskap om och en omfattande, mångfacetterad erfarenhet av det psykiska lidande som drabbar många i vårt samhälle och har specialstuderat psykopaters beteende.

Hennes doktorsavhandling tar upp frågan om hur man kan hitta sätt att förutsäga allvarliga våldsbrott (och därigenom även terrorism) och bedöma vilka riskerna är för allvarligt våld i samhället. Kan man med viss säkerhet förutsäga ett brott, har man också möjlighet att förebygga. Med tilltagande våldstendenser i stora delar i världen är frågeställningarna aktuellare än någonsin.

Den grundläggande medicinska utbildningen genomgick Christina Gustavson i Lund/Malmö och hon har bedrivit sin forskning i Malmö och Göteborg inom ämnesområdet rättspsykiatri.

Efter att ha arbetat under många år inom allmänpsykiatrin, både i Sverige och Norge, med chefsuppdrag inom svensk rättspsykiatri, utfört rättspsykiatriska bedömningar av förövare av grova våldsbrott (den så kallade lilla (P7:a), respektive stora (RPU) rättspsykiatriska undersökningen i Rättsmedicinalverkets regi) samt arbetat med brottsoffer, har hon lång erfarenhet av arbete med människor med psykiska problem, så kallade dubbeldiagnoser, missbruksvård samt även barn- och ungdomspsykiatri.

Bland hennes meriter kan nämnas att hon tidigare har haft uppdrag som chefsöverläkare, som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr och traumatiska upplevelser, som konsultläkare på ett av Statens institutionsstyrelses (SiS) behandlingshem för miss brukare, samt även arbetat några år med barn- och ungdomspsykiatri.

Hon har därtill gått många skrivutbildningar och författarkurser, den första i Stockholm 1999 för Ulla Trenter och Kerstin Matz och den senaste i Eringsboda 2015 för Kim M. Kimselius.

Christina Gustavson är djupt engagerad i biståndsarbete, speciellt i Västafrika. På fritiden intresserar hon sig bl.a. för textildesign och trädgård.

Medlemskap:

Christina Gustavson är medlem i Sveriges
Läkarförbund och i Sveriges Författarförbund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En fingervisning om mord
  2. +
  3. Nigeriabrevet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nigeriabrevet av Christina Gustavson (häftad).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En fingervisning om mord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trovärdig nagelbitare om vardagsnära brott
    Sandra Petojevic, 27 november 2015

    I Christina Gustavsons psykologiska deckare En fingervisning om mord är det den vanliga människan som lyfts fram. I boken beskrivs att offer såväl som gärningsmän och poliser tillhör gemene man, och att ett brott kan begås precis var och när som helst. Man får komma dessa människor nära i deras vardagsliv, i deras intressen, tankar och grubblerier och när man lämnar boken ifrån sig så känns dessa människor helt verkliga, som om man skulle ha träffat dem en flyktig stund i kön framför k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Gustavson