Patriarkatet får inte festa med oss: berättelsen om festivalen Statement (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (112.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Emma Knyckare, Ina Lundström
Utgivningsdatum
2019-05-21
Förlag
Teg Publishing
ISBN
9789188035424
Patriarkatet får inte festa med oss: berättelsen om festivalen Statement (ljudbok)

Patriarkatet får inte festa med oss: berättelsen om festivalen Statement Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2019-05-21
109
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Hur sker förändring? Jo, genom att någon får nog, drabbas av hybris och agerar. Fler ansluter sig. Det bildas en grupp, och en rörelse börjar ta form. Och sedan blir saker kanske aldrig mer desamma igen.

Sommaren 2017 präglades nyhetsrapporteringen av sexuella övergrepp och ofredanden på festivaler. En kväll fick komikern Emma Knyckare nog och skrev en fylletweet som protest. Denna tweet blev startskottet för Statement Festival världens första festival enbart för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Mot alla odds skapade hon tillsammans med en hårt slitande ideell förening en helt unik festival på mindre än ett år.

Men Statement var så mycket mer än en festival. Den var också en kärleksfull manifestation under en tid då maktrelationer ifrågasattes och omdanades i grunden. Festivalen har uppmärksammats stort i medier över hela världen och har vunnit flera priser.

Patriarkatet får inte festa med oss är ett tidsdokument över en särskild händelse. Men boken är också en rolig och konkret handbok, full med tips och idéer för den som vill förändra världen genom ett kulturevenemang. För att nå förändring krävs mod, pannben, sammanhållning och pepp. Men det går!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Knyckare

  • Hit med flaskan! : handbok för panikslagna mammor

    Emma Knyckare

    När Emma Knyckare upptäcker att hon är gravid firar hon med en sista snusprilla och sedan förändras livet för alltid. Här tar hon oss med på sin lika panikslagna som fantastiska resa in i mammalivet. Med drastisk humor skildrar hon graviditetens v...

  • Patriarkatet får inte festa med oss

    Emma Knyckare

    Vi hade alla en sak gemensamt - känslan av att nu fan räcker det. - Emma Knyckare Hur sker förändring? Jo, genom att någon får nog, drabbas av hybris och agerar. Fler ansluter sig. Det bildas en grupp, och en rörelse börjar ta form. Och sedan blir...