Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2015-11-10
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Vlada
ISBN
9789188099334
Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen (häftad)

Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-10
249
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Att umgås med människor jag har roligt med är för mig som att äta jordgubbsglass: jag tycker om jordgubbsglass, men jag klarar mig utan det och mår inte psykiskt dåligt om jag inte äter det på länge. På samma sätt kan jag ha riktigt roligt med andra människor, men å andra sidan har jag också roligt ensam.

Visst förstår jag att det inte direkt tillhör vanligheterna att bo i ett tält på balkongen, men är det verkligen helt fel att göra något som avviker från det normala?"

Hur är det att leva som vuxen med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Paula Tilli beskriver i boken Att vara vuxen med Aspergers syndrom - om identitet, relationer och vardagen på ett personligt och levande sätt livet med Aspergers syndrom, eller som det numera heter autismspektrumtillstånd. Det största problemet är sällan diagnosen i sig utan det är förväntningarna och kraven från omgivningen som skapar stress och tar energi. Får du ett adekvat bemötande och respekt är mycket vunnet.

I boken utgår författaren från sina egna erfarenheter och möten med andra i liknande situation och ger många konkreta exempel och råd.

Boken vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektret och till närstående. Även professionella och arbetsgivare har stor glädje av boken.

Sagt om boken
"Att vara vuxen med Aspergers syndrom är en bra bok. Paula skriver lättläst och flödande om sitt liv och sin vardag. Hon delar friskt med sig av privata tankar, av åsikter och av undringar om livet. Hon använder sitt eget liv i syfte att jag som läsare ska förstå och förhålla mig både till Paula och till andra med Aspergers syndrom. Det är stort att få vara med om. Boken mynnar ut i ett antal rekommendationer för föräldrar och boendestödjare som är bland det bästa jag träffat på i mina många år som psykolog i autismfältet."
Ur Förordet av Bo Hejlskov Elvén, leg. psykolog, författare och föreläsare

"Boken har sin styrka i att den tydliggör hur omgivningens krav är det som mestadels ger energiförlust och stress och att detta kan undvikas genom kunskap om bemötande. Innehållet tillför kunskap och energi!"
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 3 2016

Om författaren
Paula Tilli gick 2008 informatörslinjen på Ågesta folkhögskola och har sedan dess föreläst om Aspergers syndrom. Hon har gett ut en bok tidigare som också översatts till finska, engelska och arabiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen
 2. +
 3. Ung och vuxen med asperger och AST : en guide i vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ung och vuxen med asperger och AST : en guide i... av Carolina Lindberg, Malin Valsö, Jill Carlberg (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Att vara vuxen med Aspergers syndrom
  Anja Lappalainen, 30 oktober 2016

  Jättebra läsning för alla som har fått diagnosen som vuxen och deras anhöriga. Boken väcker mycket tankar och aha upplevelser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paula Tilli

 • Att vara vuxen med Aspergers syndrom

  Paula Tilli

  Vad innebär det egentligen att leva med Aspergers syndrom som vuxen människa i dagens samhälle? I denna bok som på ett personligt sätt skildrar livet som vuxen med Aspergers syndrom, utgår Paula Tilli från sina egna erfarenheter och möten. Förutom...

Bloggat om Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om...