Träskkungens dotter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (285.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Philomène Grandin
Utgivningsdatum
2018-04-11
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Ylva Mörk
ISBN
9789188107626

Träskkungens dotter Ljudbok

(90 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-04-11

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om jag berättade för dig vad min mamma hette, så skulle du känna igen det med en gång. Min mamma var berömd, fastän hon aldrig ville vara det. En sådan berömmelse som hennes vill ingen ha.

Helena växer upp i en isolerad tillvaro långt ute i de vidsträckta träskmarkerna i övre Michigan. Hennes far lär henne allt om att överleva i det vilda. Hon lär sig spåra, jaga, fiska och hitta ätliga växter. Helena avgudar sin far och hon ringaktar sin kuvade mor. Men när Helena är tolv år inträffar en våldsam händelse som avslöjar sanningen om deras liv i träsket: att hennes far kidnappat hennes mor, som då var 14 år, och fört henne ut i träsket med våld. Helena är dotter till ett monster. När hon väl accepterat sanningen finns ingen återvändo. Hennes far måste stoppas och den enda som lärt sig hur man handskas med honom är hans dotter, Helena. Det blir en uppgörelse utan nåd.

Drygt femton år senare lever Helena en ordnad småstadstillvaro med man och två döttrar. Ingen vet att hon bytt sitt namn, blekt sitt hår och förseglat sitt förflutna. Men så nås hon av nyheten att hennes far, kallad Träskkungen av pressen, rymt från delstatens högsäkerhetsfängelse. Hon vet att han flytt ut i träsket och att hon är den enda som kan hitta honom. Nu tvingas Helena använda allt hennes far lärde henne som barn för att hitta honom. Snart inser hon att han inte är på rymmen utan på jakt efter henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Träskkungens dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande historia
  Kai Schirmer (Berga), 17 april 2023

  Välskriven och dramatisk historia. Blev tagen genast och skulle mycket gärna läsa mer av Karen Dionne! Ljudboken är vältalad, med en trevlig röst

 2. Träskkungens dotter
  -, 3 april 2023

  En berättelse som skildrar det komplexa i en relation till en person som kan vara mycket elak men också vara kärleksfull och omtänksam. Vidare skildrar berättelsen hur situationer och företeelser normaliseras för en person som inte har andra erfarenheter att jämföra med.

 3. Mycket bra
  -, 14 oktober 2022

  Välskriven och trovärdig historia. Ibland glömde jag att det inte är en biografi utan en påhittad berättelse.

 4. Bra
  -, 10 oktober 2022

  Underbar berättelse, den har allt. Spänning, sorg och glädje. Läs den!!!

 5. En fängslande och annorlunda bok
  Kim M. Kimselius, 3 augusti 2018

  Det tar några minuter innan berättelsen har fängslat mig, sedan är jag fast. Skildringarna av Helena som växer upp i träsket, utan vetskap om hur världen ser ut utanför, annat än genom 50 år gamla National Geographics illustrerade tidningar. Hur hon som sexåring lär sig skjuta, tvingas skjuta mot sin egen far som barn, bara för att visa att hon kan. Hur hon bestraffas med att slängas ner i brunnen när hon inte gör exakt som hennes far vill. Ändå dyrkar hon honom, han är hennes gud. Vad hon in... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Karen Dionne