Slav (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2018-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
Slave
Dimensioner
30 x 215 x 140 mm
Vikt
487 g
SAB
Lz Anna
ISBN
9789188107749
Slav (inbunden)

Slav

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-01
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"De valde mig eftersom ingen skulle sakna mig."
Anna kidnappades på öppen gata i London och gjordes till sexslav.

I denna chockerande och sanna bok berättar Anna sin historia. Hur hon kom till London från Rumänien för att studera. Bortfördes mot sin vilja på öppen gata. Hölls som sexslav i nio månader. Misshandlades och utnyttjades av tusentals män. Men Anna lät sig inte knäckas och till slut lyckades hon fly. Inte bara det - hon tog revansch på sina kidnappare och hallickar.

Detta är första gången en ung kvinna, i stormens öga, kan ge sin skakande och hjärtskärande berättelse. Med en stark och övertygande röst berättar hon om sin tid i sexhandelns våld.

Historien har också en direkt svensk koppling, då de bägge kidnapparna och hallickarna, Ancuta Schwarz och Ilie Ionut - båda rumänska medborgare - greps och dömdes till fyra års fängelse vardera för grovt koppleri och människohandel här i Sverige. De satt alltså av sina straff i svenskt fängelse och utlämnades därefter till Nordirland.

"Anna" (fingerat namn) har varit med att påverka de juridiska myndigheterna i Nordirland och spelat en avgörande roll när det gäller den radikalt förnyade utformningen av lagstiftningen mot trafficking och människohandel.

Jason Johnson är född 1969 i Enniskillen i Nordirland och har bott i Belfast, i England och i USA. Som journalist har han arbetat för ett flertal tidningar och som författare har han givit ut fyra romaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slav. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande
    Karl Åke Ståhl, 19 februari 2020

    Mycket bra och skrämmande om hur lågt människan kan sjunka vilket helvete hon måste uppleva hoppas de blir inlåsta för alltid.

  2. Hemsk men viktig
    Bokdjungeln , 13 december 2018

    Fy satan vilken hemsk bok! Att människor säljs som om de vore ett paket flingor är helt sjukt. Hur kan man behandla andra på detta sätt? Jag kan varken förstå sexköparna eller hallickarna. Jag blev så arg och ledsen när jag lyssnade på denna bok. Ändå kunde jag inte lägga ifrån mig den för jag ville så gärna lyssna klart för att höra hur det slutade för Anna. Viktoria läser boken på ett engagerande sätt och har behaglig röst vilket bara förstärker känslan för boken. Handlingen är otroligt hem... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Slav