Mamma sa att jag inte fick berätta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2018-10-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Anna Aronsson, Emma Leonard
Originaltitel
Mummy Told Me Not To Tell
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
194 g
SAB
Vle
ISBN
9789188107824

Mamma sa att jag inte fick berätta

(21 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-10-12

Slutsåld

En sann historia av författaren till Skadad.

När sjuårige Reece kommer hem till Cathy har han redan avverkat fyra fosterhem på lika många veckor. Allt eftersom detaljerna kring hans unga liv kommer i dagen så blir det tydligt att Cathy ställts inför sitt livs största utmaning hittills när det gäller att hjälpa honom.

Pojkens aggressiva och utagerande beteende har gjort att han trots sin låga ålder blivit avstängd från skolan och fått byta fosterhem flera gånger. Han tycker om att bitas, ordentligt, och hans mamma har därför gett honom smeknamnet, Sharky Hajen. Han tycks vara ett hopplöst fall.

Cathy försöker finna svaren på varför Reece beter sig som han gör men han har lovat sin mamma att inte berätta någonting för någon utomstående. Den socialsekreterare som förbereder den avslutande delen av hjälpinsatsen upptäcker fem olika akter om Reeces familj, och av dessa att döma är det häpnadsväckande att han inte separerades från familjen redan som baby.

När den mörkaste av familjens hemligheter avslöjas för Cathy så blir Reeces beteende plötsligt begripligt och tillsammans kan Cathy och Reece börja att återuppbygga hans liv.

Cathy Glass böcker har oavbrutet legat på topplistorna alltsedan succédebuten med Skadad (på svenska 2008) och hon har sålt i miljonupplagor världen över. För att skydda identiteten hos de barn hon skildrar så är deras namn fingerade, liksom författarnamnet Cathy Glass är en pseudonym.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mamma sa att jag inte fick berätta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Slutet gott...
    Snyggo, 2 oktober 2020

    Boken är intressant men för min del tyckte jag att en hel del hade kunnat utelämnas. Ibland kändes boken mer som en PowerPoint-presentation än som en berättelse om ett sårbart barn.

  2. Så gripande
    Fia, 8 januari 2019

    Så gripande och det gick verkligen inte att sluta läsa. Sträckläste boken. Rekommenderar den. Den är sorlig,gripande,frustrerande och att den är verklighetsbaserad gör den ännu mer läsvärd

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cathy Glass