Träskkungens dotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2018-11-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
The Marsh King's daughter
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
171 g
SAB
Hce
ISBN
9789188107985
Träskkungens dotter (pocket)

Träskkungens dotter

(28 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2018-11-12
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med H.C. Andersens klassiska saga Dykungens dotter som suggestiv fond har Karen Dionne skapat en gastkramande och mörk thriller med en ung hjältinna som på liv och död tvingas ta upp kampen med sitt förflutna. Det är starkt, det är skrämmande och oupphörligt spännande.

Vid 12 års ålder får Helena reda på sanningen om sin far: Att han kidnappat hennes mor och hållit henne fången i alla år. Att hon är dotter till ett monster. Familjens isolerade tillvaro ute i Michigans träskmarker går mot ett våldsamt slut. Femton år senare kommer Helena att möta sin far igen. Då han rymt från fängelset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Träskkungens dotter
 2. +
 3. Slukhål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slukhål av Tove Alsterdal (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Träskkungens dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och mörk på samma gång
  @tant_edna, 26 december 2021

  Det är med sorg i hjärtat som jag tyvärr måste erkänna för mig själv att boken är slut...Jag hade höga förväntningar på den, men den var ännu bättre än jag vågat hoppats på! 🌟

  Sättet som Karen Dionne skiftar i tid bygger upp djupet i berättelsen på ett nästan magiskt sätt, och på något konstigt vis känns berättelsen vacker, trots att den egentligen är fruktansvärd och fasansfull! Varje liten detalj är viktig och bygger upp förståelsen för vad som hänt och hända skall.
  Läs hela recensionen

 2. En bok som dröjer sig kvar länge
  Linda, 9 november 2021

  Världsklass! Spännande historia på alla vis.
  Älskar att kärleken till djur och natur dessutom genomsyrar allt.
  En bok som dröjer sig kvar länge :)

 3. Systrarnaboktokiga
  @Systrarnaboktokiga , 25 augusti 2021

  Boken började väldigt spännande. Sen vart de lite segt emellanåt. Men boken är väldigt mörkt, rå och iskall. Hur en människa kan bli så. Varför kidnappar man. Jag har lite svårt att utläsa om Helena är hjärntvättad. Ena stunden känns de så. Men i nästa stund inte alls. Miljön är väldigt bra beskrivet så de kändes som man stod där i träsket och tittade på allt man läste. Som en teater. Han va ju så klurig så man kunde aldrig räkna ut vad han skulle göra. Språket är bra.

 4. Obehaglig läsning rakt igenom...
  my.loved.books, 21 juni 2021

  Obehaglig läsning rakt igenom... Skrämmande karaktärer som bjuder på en konstant krypande känsla i kroppen.

  Det här var en läskig och obehaglig läsning! Fadern som är en av huvudkaraktärerna gav mig mer och mer rysningar desto längre och längre fram man kom i boken. Men även huvudpersonen och hur hon blivit var riktigt läskigt att se; hur en människa kan påverkas av sina medmänniskor och den miljö man befinner sig i.

  Vi får träffa Helena som är berättaren av historien och h... Läs hela recensionen

 5. Griper tag i en
  Bokdjungeln , 21 juni 2020

  Vissa böcker är så bra att man inte kan sluta läsa dom, samtidigt som man inte vill att de ska ta slut. Denna bok är en sådan för mig.
  Jag älskar hur författarinnan har blandat dåtid (när hon hålls isolerad med sin mamma) och nutid (då hennes pappa flytt från fängelset). Att man även får följa hur hon som barn upplever sin uppväxt är något jag uppskattar. Historien i sig är väldigt otäck och det känns som att det skulle kunna ha inträffat i verkligheten, speciellt om man tänker på Fritzl... Läs hela recensionen

 6. En toppen thriller bok
  Jessica -71 , 3 september 2019

  En fantastisk bok. Men hemskt att den är så verklighetstrogen. Vi lever med sådana här händelser runt omkring oss i vardagen. Man läser tidningar och ser på nyheter. Tycker den är suverän och förklarar historien från ett annorlunda perspektiv.
  Betyg 5/5

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karen Dionne