Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt : sanningen bakom 10 000-timmarsregeln (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-03-15
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Peak
Medarbetare
Lindén,Jonas (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
664 g
SAB
Doe,Dokb
ISBN
9789188123725
Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt : sanningen bakom 10 000-timmarsregeln (inbunden)

Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt : sanningen bakom 10 000-timmarsregeln

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-15
243
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Naturbegåvningar? Tiotusentimmarsregeln? Finns inte, stämmer inte. Det är varken talang eller tid som skapar världsmästare eller genier.

Efter decennier av världsledande forskning om extraordinära utövare inom olika områden - idrottare, musiker, schackspelare, läkare, säljare - har mängder av författare och andra forskare hänvisat till den svenska, USA-baserade psykologiprofessorn K Anders Ericsson. Här berättar han själv om sina resultat i sin första populärvetenskapliga bok.

Peak är en upplyftande och inkluderande berättelse om vad alla människor kan uppnå och är kapabla till. Vi har alla gåvan som gör att vi - med rätt metod - kan nå vår topp, vår peak.

Om K. Anders Eriksson:

K Anders Ericsson är professor i psykologi vid Florida State University, USA. Han inledde sin forskning i Sverige vid Stockholms universitet med att studera problemlösning och minnesprocesser, innan han flyttade till USA där han inriktat sin forskning mot att studera extraordinära utövare. Han har blivit internationellt erkänd som ledande inom sitt fält. Det var till exempel Ericssons forskning som den bästsäljande författaren Malcolm Gladwell populariserade med "tiotusentimmarsregeln" i Outliers. I denna bok förklarar Ericsson vad som är rätt och fel med denna tolkning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt : sanningen bakom 10 000-timmarsregeln
 2. +
 3. Omgiven av motgångar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av motgångar av Thomas Erikson (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt : sanningen bakom 10 000-timmarsregeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant bok
  Jostein Langstrand, 2 januari 2018

  Den här boken lyckas kombinera vetenskapligt underbyggda fakta med intressanta berättelser om lärande och expertis. Mycket välskriven och intressant. Boken slår hål på många myter om vad som krävs för att bli riktigt bra på något.

 2. Klargörande populärvetenskap
  Jan Rudling, 24 april 2017

  Det här är en av de mest intressanta böckerna jag läst på länge. Den gör rent hus med olika myter om vad som krävs för att uppnå mästerskap på olika områden med tyngdpunkt på idrott och musik men också på andra områden där det krävs lång övning och ihärdigt arbete för att prestera i toppklass som t ex kirurgi.

  Ericsson granskar myter om underbarn som Mozart och konstaterar att det mesta kan förklaras med lång övning med en kunnig handledare (pappan) och som startade redan i treårsåld... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna