Ängeln och sparven (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2017-06-04
Förlag
Catoblepas förlag
Dimensioner
211 x 134 x 4 mm
Vikt
91 g
SAB
Lz Zardadi, Ali
ISBN
9789188183101
Ängeln och sparven (häftad)

Ängeln och sparven

(25 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2017-06-04

Slutsåld

Mitt namn är Ali Zardadi och jag är ett av de tiotusentals ensamkommande barn och ungdomar som kommit till Sverige. Ett av de barn som blev tvungna att resa den långa och farliga vägen hit för ett tryggare liv. Jag har varit i Sverige sedan januari 2016 och just nu går jag i språkintroduktionsprogrammet i S:t Botvids gymnasium söder om Stockholm. Jag kommer från Afghanistan och det har gått 17 år av mitt liv. Jag sökte asyl i Sverige förra året och min största dröm är att få stanna här och bo i trygghet. Tryggheten som endast är en dröm i hemlandet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Ängeln och sparven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ängeln och sparven

  Fantastiskt att ta del av de tankar som en ung pojke på flykt uttrycker. Imponerande att kunna skriva en liten bok på svenska efter att bara ha varit i Sverige i drygt 2 år. Behövs som motvikt till allt negativt som skrivs i media om ensamkommande pojkar.

 2. Fin skildring om och av ensamkommande flykting
  Anna Rosenkvist, 17 oktober 2017

  En mycket fin skildring av hur det är att vara nyanländ ensamkommande flykting från Afghanistan och om relationer som byggs upp mellan flyktingar och godhjärtade svenska vuxna.

 3. Fint
  Annika Gustafsson, 21 augusti 2017

  Fint vittnesmål och bra skrivet av en som inte varit så länge i Sverige. Han kan nog bli en riktig författare och en kulturpersonlighet med tiden. Läs den!

 4. Vacker och stark berättelse
  Eva Holmberg, 10 augusti 2017

  En ung pojke lämnar sitt hemland Afghanistan och tar sig på egen hand genom Europa till Sverige. Efter endast ett år i Sverige har han lärt sig svenska, skrivit en bok om sitt första år i Sverige och lyckats få boken utgiven. Boken speglar både styrka och skörhet. Språket är vackert. En mycket berörande bok.
  Eva Holmberg

 5. Ängeln
  Patricia Marino, 4 augusti 2017

  Ängeln är han själv. Bravo!
  Detta är en absolut bra bok och ALLA skall läsa den.
  ALLA! skall läsa den.

 6. Gripande läsning
  Kristina sjöstrand, 10 juli 2017

  Det var bra att få läsa om tankar och känslor som Ali Zardadi gick och tänkte på. Även att få en inblick hur det är att komma till Sverige som ensamkommande flykting . Vilka svårigheter och hur mycket nervositet det innebär medan man väntar på besked.

 7. Ängeln och Sparven-en viktig bok
  Berit Abrahamsson, 27 juni 2017

  Ökar förståelsen för afganska ensamkommande tonåringars situation. En meningsfull bok som känslomässigt griper tag i mig. Jag funderar över hur det varit om mina barn som tonåringar varit tvungna att fly till ett okänt land.

Visa alla 7 recensioner