Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-11-27
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Lena Fagerström
ISBN
9789188253484

Lucy E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-11-27

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jamaica Kincaid föddes 1949 på den karibiska ön Antigua som Elaine Potter Richardson, men bytte namn när hon började skriva. I dag lever hon i USA, där hon vid sidan av sitt författande arbetar som professor på Harvard.

Lucy, som är en av Kincaids mest lästa romaner, är ett starkt och originellt porträtt av en ung kvinna som upptäcker - och uppfinner - sig själv. Den handlar om tonårsflickan Lucy som kommer från en liten karibisk ö till New York för att arbeta som au pair i en amerikansk familj. Familjen tycks ha allt som går att önska sig - de är vackra, rika och lyckliga. Men Lucy, som är en frisinnad och avväpnande person som får alla hon möter att öppna sig, ser snart sprickorna i den fina fasaden. Själv bär hon på en historia som ingen känner till, om ett uppbrott från modern och en önskan att frigöra sig från sitt förflutna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lucy. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Platt och klichéartad
    Gabriella M, 21 januari 2020

    En kort bok som misslyckas med att väcka mitt intresse. Handlingen är platt och klichéartat beskriven; detsamma gäller romanens karaktärer. Bitvis har boken många språkliga problem; man funderar på om det är en bristfällig översättning eller om det är ett medvetet grepp från författarens sida. Troligen är det varken det ena eller det andra; texten är helt enkelt slarvigt skriven.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jamaica Kincaid