Visheten vaknar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tilda (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Schöldström, Richard (form) / Remnefalk, Fredrik (form)
Dimensioner
186 x 127 x 23 mm
Vikt
282 g
SAB
uHc
ISBN
9789188279736

Visheten vaknar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-09-05

Slutsåld

"Världsklass!"
Steven Ekholm, Dagens Nyheter

Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad.

Elin Säfström debuterade 2016 med En väktares bekännelser, en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar nordisk folktro med urban fantasy. Visheten vaknar är den spännande fortsättningen, där trollen står i centrum.

"Det som imponerar på mig allra mest är Elin Säfströms rappa, vassa, härligt halvsarkastiska, associativa, ja helt enkelt väldigt roliga språk, något som verkligen hittat sin form i Visheten vaknar. ... Världsklass!"
Steven Ekholm, Dagens Nyheter

"Elin Säfströms inträde på ungdomsboksparnassen 2016 med En väktares bekännelse var något att storligen glädjas åt. Nu är fortsättningen här, Visheten vaknar, och den håller fullt ut det debuten lovade. Som stadig grund för de underfundiga händelserna ligger just språket - lustfyllt och leksligt. Det är bara att buga och njuta Oavbrutet spännande, mjukt ömsint och med ett slut som tack och lov pekar mot en fortsättning.
Gull Åkerblom, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Säfström