Anomali (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 12)
Utgivningsdatum
2021-12-01
Förlag
Pub Lic
ISBN
9789188307262

Anomali E-bok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-12-01

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är högsommar i Grisslehamn. Solen skiner och kvällshimlen är så stjärnklar att man kan ana andra galaxer där ute. Anton Modin borde njuta. Men han har just gjort slut med Sofie och känner sig ensam. Hans son Alexander håller sig upptagen på sin nya ö i skärgården och alla gamla vänner lever sina egna liv. Mitt i högsommarvärmen fiskar två barn upp en skelettdel från djupet av Ålands hav. En skelettdel som borde fått stanna kvar i havet. När Göran Filipson, chef för militärens hemligaste enhet, ber Modin att beslagta fyndet, gör Modin motvilligt som han blir tillsagd. Snart inser han att det var ett stort misstag.

Det finns krafter som gör allt för att sanningen om fyndet ska förbli dold. De tvekar inte när det gäller att döda, inte ens när det handlar om barn. Ju mer Modin forskar i fyndets historia, desto mer betydande blir hans gamla chefs ord: Någonting märkligt hände i Sverige på 1970-talet. Något lika märkligt som om jag berättade för dig att Elvis Presley lever.
Och plötsligt måste Modin skydda, inte bara sig själv och sin son, utan också Nora, en åttaårig flicka som påminner om hans egen döda dotter.

Anomali är den tolfte fristående delen i Anders Jallais serie om den avhoppade underrättelseoperatören Anton Modin. En spionthriller-serie som kritiker menar håller sig otäckt nära verkligheten.

Pressröster om Anton Modin-serien som gavs ut första gången 2010 på Lind & CO:

"I samma anda som Guillou, fast bättre" (Steffo Törnquist, TV4)

"Anders Jallai:s suveränt skickligt sammansatta thriller ligger fast förankrad på min lista över de fem bästa svenska hittills utgivna" (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)

"Spännande, trovärdigt och med rejält onda fiender till vår hjälte" (Joakim Palmkvist, Sydsvenskan)

"Anders Jallai kan i dagsläget som författare närmast jämföras med John Le Carré och Fredrick Forsyth. Han är en god stilist och kan verkligen trollbinda läsaren" (Mats Garme, Ölandsbladet)

"En djupt initierad och stundom sensationell skildring av underrättelseväsendet" (Svenska Dagbladet)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anomali. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. J'allais sämsta bok
  Nicolas, 15 december 2021

  Anders Jallai är tveklöst min favoritförfattare. Denna bok ger upphov till intressanta diskussioner men boken i sig är dock ej läsvärd. Anders borde fokusera på svenska utlandsuppdrag eller underrättelsehistorier från Europa, Asien och Mellanöstern och släppa Anton Modin helt.

 2. Spännande bok
  Rutger Hårsfjärd, 15 december 2021

  Klart läsvärt och spännande som alltid när Jallai skriver.
  Anton Modin är en mycket speciell person, tur man inte behöver träffa honom...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai