Flora för fjällvandrare : 200 skandinaviska fjällväxter och deras växtmiljö (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2017-03-22
Upplaga
1
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Olofsson, Richard (form) / Öberg, Lisa (foto)
Dimensioner
182 x 125 x 20 mm
Vikt
427 g
SAB
Uf.07-b
ISBN
9789188335128
Flora för fjällvandrare : 200 skandinaviska fjällväxter och deras växtmiljö (häftad)

Flora för fjällvandrare : 200 skandinaviska fjällväxter och deras växtmiljö

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-03-22
310
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våra fjällväxter upphör aldrig att fascinera med sin förmåga att överleva långa vintrar eller dyka upp i de mest ogästvänliga miljöer. Inte sällan är det just ett möte med fjällens blommor och grönska som stannar kvar i minnet från en vandring. Växtgalleriet i den här boken beskriver 200 både vanliga och mindre vanliga växter som återfinns i den skandinaviska fjällkedjan. Vid sidan av fotografier och fakta finns extra hjälpmedel för att särskilja likartade växter. Eftersom de flesta växter förekommer på båda sidor av riksgränsen anges växternas artnamn också på norska. Boken ger även grundläggande kunskaper om de olika växtmiljöer som finns i fjällen och om hur fjällväxterna har anpassat sig för att uthärda låga temperaturer och hårda vindar. I slutet av boken finns ett färgregister till hjälp för att enkelt kunna identifiera de växter du ser längs stigen. Författarna Eva Wallstam, Bo Stenson och Lisa Öberg har tillsammans gjort en färgsprakande och inspirerande flora som utgår från fjällvandrarens perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flora för fjällvandrare : 200 skandinaviska fjällväxter och deras växtmiljö
  2. +
  3. Fjällblommor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjällblommor av Wille Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flora för fjällvandrare : 200 skandinaviska fjällväxter och deras växtmiljö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra
    Björn, 20 oktober 2020

    Den här har jag alltid med ut på fjället. Det man ser mest av för ute finns i den, men den har inte lika många arter som till exempel den klassiska fjällfloran av Bo Mossberg och Lennart Stenberg. Det brukar bli så att man kan identifiera på ett ungefär med denna bok, och sedan får man gå hem och göra den slutgiltiga identifieringen mot mer detaljerat referenslitteratur. Jag tycker att den här boken är helt perfekt för nybörjare inom fjällflorans värld, och för folk som är ute mycket och vill... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna