Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rebecka Born (del 1)
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-08-10
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc
ISBN
9789188429001
Tills bara aska återstår (inbunden)

Tills bara aska återstår

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-10
173
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Rebecka studerade vapnet i några sekunder innan hon upptäckte graveringen.

6 6 6. Vilddjurets tal.

Djävulen hade kommit till Värmland.

Stockholm, våren 2016. Rebecka Born har fått chansen att göra karriär som specialpolis inom Sektionen för särskilda hot (SSH), en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet.
Hennes första fall: Att utreda de mystiska morden på två kvinnor som hittats stympade och brända vid Klarälven. Väl på plats i Värmland ställs Rebecka inför en helt ny typ av hot ett hot som inte låter sig betvingas med vanliga polismetoder.
Vad har hänt de unga kvinnorna? Har en seriemördare börjat staka ut sina jaktmarker?

En skräckslagen tonårsflicka hålls inlagd på Karlstads psykiatriska klinik och vågar bara öppna upp sig bit för bit. Sitter hon på nyckeln till morden?
Medan Rebecka famlar i mörkret och misstänker att hon motarbetas av lokalpolisen börjar hennes egna demoner väckas till liv. En traumatisk händelse i tonåren har satt djupa spår. Nu hotas hennes karriär såväl som hennes psykiska stabilitet.

Otäcka fynd på Rebeckas släktgård Ulfsby, numera förvandlat till flyktingboende, väcker bortträngda minnen till liv.
Har hennes egen kusin ett finger med i spelet? Finns det en ockult koppling till de mördade kvinnorna?
Samtidigt har några tagit upp jakten på flickan på sjukhuset. Några som till varje pris inte tänker låta sanningen komma fram
Detta är den första boken om Rebecka Born

OM FÖRFATTAREN
Lisa Bjurwald (f. 1978) är en prisbelönt journalist, föreläsare, författare och internationellt anlitad expert på främlingsfientlighet vars reportageböcker om Europas extremhöger har översatts till flera språk.

Bjurwald har arbetat som journalist i 20 år, bland annat som ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. I dag är hon redaktör för branschtidningen Medievärlden där hon bevakar pressfrihet och jämställdhet.

Hon har vunnit ett journalistpris från Europaparlamentet, utsetts till Årets Medieamazon 2015, tilldelats Aftonbladet Kulturs pris Hummerkniven och suttit som expert i regeringens utredning om främlingsfientlighet. Detta är hennes skönlitterära debut.

Sagt om Skrivbordskrigarna:

Det engagerar och gör mig förbannad, manad att läsa vidare. () Det är hårt, det är kargt och jag sitter kvar på stolskanten långt efter att jag läst klart.

Peter Bergman, LitteraturMagazinet

Skrivbordskrigarna tilldelades Teskedsordens Bokpris 2013 med motiveringen:

En bok om den rasism som dagligen sprids på kommentarsfält och sociala medier, och om faran i att extrema politiska åsikter blir vardagsmat och förlorar sin hotfullhet. Men också om hur vi kan hjälpas åt att starta en motoffensiv.

Sagt om Europas skam:

Minutiöst researchad bok Det är ett modigt arbete som Bjurwald har gjort. Intervjuerna och samtalen förs i miljöer och omständigheter de flesta av oss skulle göra vårt yttersta för att undvika.

Andres Lokko, Aftonbladet

En lika väldokumenterad som skrämmande lägesbeskrivning.

Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet

En starkt engagerade reportagebok En viktig replik i ett samtal som måste fortsätta.

Torbjörn Elensky, Upsala Nya Tidning

Sagt om God dag kampsyster! Kvinnorna i extremhögern:

Ett reportage som är lika omistligt som ämnet är outforskat. () God dag kampsyster! är en väckarklocka för alla som tror att det mjukare och mer ädla könet inte är ett hot.

Dilsa Demirbag-Sten, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tills bara aska återstår
 2. +
 3. Ta min hand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ta min hand av Lisa Bjurwald (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tills bara aska återstår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Seg, tråkig och dåligt skriven.
  Cey, 26 april 2017

  Djävulen hade kommit till Värmland eller snarare tristessen. Har börjat läsa denna bok hela 3 gånger och den fjärde gången så tog jag mig genom den. Boken består av en rad huvudpersoner som inte är vare sig speciellt intressanta eller trevliga. Handlingen är fantasifull men dåligt ihopsydd och inte trovärdig för fem öre.
  Handlingen utspelar sig bland flyktingar, som kommit till Sverige,
  på en flyktinganläggning i Värmland. Detta är en av många böcker på senare tid som behandlar ämnet... Läs hela recensionen

 2. Skräp
  Natalie , 8 april 2017

  Verkligen försökt traggla mig igenom boken men gett upp efter mer än halva. Svenskar som monster som är pedofiler, gruppvåldtar, håller på med svart magi och alla är rasister, fascister och nazister. De enda goda är invandrare. Och enda bra undersökande journalistiken står Expo för...
  Give me a break. Den här går i soporna direkt.

 3. jedeckaton.blogspot.se/
  Leif , 2 september 2016

  Tills bara ask återstår handlar om trafficking och hur unga nigerianska flickor utsätts för bestialiska voodoo liknande ritualer och därefter luras in i grym och hänsynslös tillvaro. De unga flickorna säljs, fraktas till Europa och några av flickor hamnar i Karlstad, där boken om Rebecka Born, specialpolisen för särskilda hot (SSH) utspelar sig.

  Tills bara ask återstår är spännande, skakande och ruggig på samma gång och kryper en verkligen in under skinnet. Tempot i boken är högt me... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Tills bara aska återstår