Guds synd (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-15
Förlag
Whip Media
ISBN
9789188579720
Guds synd (e-bok)

Guds synd (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-15
147
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Den unga antikhandlaren Jona råkar i 1890 talets London väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. En uråldrig vampyr. Jona får aldrig något val. Vampyren angriper och dödar honom nästan. Men i sista stund ändrar den sig och förvandlar honom. För i denna nya, främmande värld, behöver den vägledning av någon som kan och förstår.

Jona förändras. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad. Han blir också starkare och snabbare. Men allt är inte bara bra. Hur ogärna han än vill det, så driver den brinnande törst efter blod honom till att mörda. Men är Jona född till att mörda eller är han allt för mycket människa. Långsamt men säkert bryts han sönder. Mänskligheten går allt mer förlorad. Desperat gör han allt han mäktar för att hålla kvar den sista gnistan ljus. Han ställs samtidigt inför frågor om Gud, Satan, gott och ont. Vad har han blivit och var kommer vampyrer ifrån?

Hur mycket han än försöker att inte mörda, så är det ingen mening. När den röda törsten rider honom, har han inget val. I Jack the Rippers kölvatten, börjar snart rykten om en ny mördare florera i Londons undre värld, och han är inte en ensam jägare i Londons natt. Det finns andra. Sådana som inte vill synas och höras, sådana som inte ser nådigt på dem som riskerar att avslöja sig för människan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Guds synd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kuslig bladvändare
    Petra Dessmark, 26 februari 2018

    Detta är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg. Mikael Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med. Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Tillsammans med sin skickliga miljöteckning över London under Jack Uppskärarens tid och bokens existentiella frågorna fångar författaren in mig snabbt och håller kvar ett engagerande och drivande tempo genom hela boken. Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Guds synd