Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2017-11-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Cecilia Berglund Barkhem
Originaltitel
Mischling
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
645 g
SAB
Hce
ISBN
9789188647023
Mischling (inbunden)

Mischling

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-11-21
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden.

På vintern försvinner Pearl. Stasha sörjer tvilling, men håller fast vid tanken att Pearl fortfarande lever. När lägret befrias av Röda armén ger hon sig ut genom Polens förödelse för att hitta Pearl och försöka forma sig en framtid.

Affinity Konar (född 1978) växte upp i Kalifornien med polsk-judiska rötter. Hon har examen från San Francisco University och Columbia University i New York och debuterade 2009 med romanen The Illustrated Version of Things.

"Oförglömlig läsupplevelse" /New York Times Book Review

"En av årets starkaste, mest skakande och fantastiska böcker." /Anthony Doerr

"En bländande berättelse om hopp i skuggan av Holocaust." /Vanity Fair
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mischling
 2. +
 3. Stanna hos mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stanna hos mig av Ayobami Adebayo (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mischling. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otäck bok
  Kim M. Kimselius, 8 april 2018

  Det här var en riktigt obehaglig bok. Den handlar om tvillingarna Pearl och Stasha som hamnar i Mengele Zoo, den plats i Auschwitz där de experimenterar på tvillingar. De kallas för mischling som i nazisternas ögon var en blandning av jude och ickejude. Det är så flickorna förklarar det i boken.

  Trots att det är otäckt att läsa om flickornas förändring känns det trots allt inte som om jag är i koncentrationslägret hela tiden. Jag har skrivit två böcker om Andra världskriget, båda uts... Läs hela recensionen

 2. Stark och gripande historia
  Villivonkansbooks (Örebro), 8 december 2017

  1944 kommer tvillingarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätta i Mengeles zoo, nazisternas märkliga experimentverkstad med tvillingar.
  Mischling är en mycket gripande bok. Historien om tvillingarna Pearl och Stasha som används till experiment under andra världskriget är stark och obehaglig. Boken är både intressant och bra, samtidigt som den är tuff och bitvis ganska jobbig att läsa då ämnet är tungt. Språket är väldigt fint och den har ett behagligt lite lång... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mischling

Bokvideo