Sånt händer inte här (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (481.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2017-11-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Hugo Hultenberg
ISBN
9789188647436

Sånt händer inte här Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-11-22

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad kommer att hända när Amerika styrs av en diktator? Det frågade sig Sinclair Lewis redan 1935 i den satiriska romanen Sånt händer inte här. År 2017 känns frågan mer aktuell än någonsin.

Vi kommer in i handlingen när Berzelius "Buzz" Windrip har besegrat Franklin D Roosevelt och valts till USA:s president. Han blir vald efter att underblåst folks rädslor för det främmande och lovat drastiska ekonomiska och sociala reformer samtidigt som han propagerat för patriotism och en återgång till "traditionella" värden. Efter valet tar Windrip full kontroll över regeringen och inför, med hjälp av en hänsynslös paramilitär styrka ett totalitärt styre. Romanen kretsar kring journalisten Doremus Jessup som gör motstånd mot den nya regimen.

"Sånt händer inte här" är klart inspirerad av fascismens framväxt i Europa under 1930-talet och det är lätt att identifiera ledare som Hitler i texten. Samtidigt är det en skrämmande aktuell roman som fått nytt liv under våren i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sånt händer inte här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Högaktuell
    -, 27 november 2020

    Intressant och tankeväckande. Bra uppläsning. Väl värd att läsas av många i vår tid.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sinclair Lewis