Flygfärdig : om när barnen lämnar boet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2018-04-20
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Wilsson, Ulmaja (form) / Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
350 g
SAB
Doff,Gcz Skugge, Linda
ISBN
9789188659217
Flygfärdig : om när barnen lämnar boet (inbunden)

Flygfärdig : om när barnen lämnar boet

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-20
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad händer med ens liv när barnen flyttar hemifrån?

Vad återstår?

Och vad är det man ångrar?

I Flygfärdig har Linda Skugge lyckats fånga det breda spektrum av känslor som uppstår när barnen blivit så gamla att de är på väg ut i livet. Hon redogör om allt från önskan om att de ska få ett liv där de kan skriva härligt obekymrade instagraminlägg till den egna stora sorgen över den kommande ensamheten, liksom synnerligen enkla recept som lämpar sig för studentekonomin. Här finns även tankar kring det egna livet, förhållandet till de egna föräldrarna och den djupa orättvisan att föräldrar är som tröttast när barnen vill umgås med dem, men att föräldrarna senare får sitta ensamma och måla stenar vid köksbordet för att de inte längre är särskilt intressanta för barnen. Ett nytt liv kallar på dem.

Flygfärdig är en djupt vemodig och rolig tankebok om detta med att snart ha vuxna barn. Om när den riktiga "århundradets kärlekshistorian" tar slut. På riktigt. För när man har stora barn, vad är man då?

Det är bok som riktar sig till alla som vill ha barn, som har barn och även de snart flygfärdiga barnen. Med Flygfärdig har Linda Skugge skrivit något som varje förälder verkligen behöver läsa; en berättelse som är på samma gång personlig som allmängiltig. Hon lyckas dessutom på ett övertygande sätt få läsaren att förstå den stora glädjen i att skura ett handfat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flygfärdig : om när barnen lämnar boet
 2. +
 3. Flygfärdig : sorgen när barnen lämnar boet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flygfärdig : sorgen när barnen lämnar boet av Linda Skugge (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flygfärdig : om när barnen lämnar boet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte som förväntat
  Anni, 14 maj 2020

  Jag köpte boken då jag läst och uppskattat flera av Linda Skugges slagfärdiga krönikor i pressen och själv har barn i övre tonåren. Jag hade dock trott att boken skulle handla om olika praktiska saker att tänka på när barnen flyttar hemifrån, men istället överöses vi av författarinnans egna känslor. Även om det absolut finns en hel del igenkänning i dessa, så föredrar jag att läsa dem portionsvis i form av krönikor. Det blev för mastigt att rada upp dem så här sida upp och sida ner. Texterna ... Läs hela recensionen

 2. Blood sweat and tears
  Maria , 10 maj 2018

  En fantastisk bok för alla mammor som känner sorg över att deras älskade barn lämnar boet för det vuxna livet. Jag känner igen mig i Lindas Skugge känslor och reflektioner. Boken är en subtil, livetsakvarell skriven av en mamma, målad med tårar av längtan till de underbara och tuffa ibland stunder med egna barn. Det är oerhört tröstande att kunna hitta en bok,som träffar direkt till mitt hjärta och mina erfarenheter. Tack Linda!
  Mamma till tre älskade, välutbildade, kloka och empatiska döttrar från Stockholm, Skåne och London.
  Maria

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Flygfärdig : om när barnen lämnar boet