Nattvakten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jubileumsserien (del 1)
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2018-05-24
Upplaga
1
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Hedström, Markus (form)
Dimensioner
225 x 145 x 15 mm
Vikt
564 g
SAB
Hc
ISBN
9789188681409
Nattvakten (inbunden)

Nattvakten

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-24
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny deckarserie av författaren till Morden på Smögen-succén!

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.
Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam - han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?

ANNA IHRÉN, författaren bakom succéserien Morden på Smögen, är uppvuxen i Stockholm och Göteborg. I Nattvakten första boken i Jubileumsserien förenar hon de två städerna i en ny serie, där huvudkaraktärerna från Smögen-böckerna får följa med till storstaden. Ett måste för alla som blivit uppslukade av Morden på Smögen. Nattvakten är inspirerad av skandinaviska deckarsuccéer som Bron och Brottet. »Spänningen drivs upp och resultatet blir en ordagrann bladvändare.« Kristianstadsbladet     Om Anna Ihrén och Morden på Smögen-serien: »Anna Ihrén har alla förutsättningar att bli lika bra och locka samma publik som Viveca Sten eller Ann Rosman.« Crime Garden   »Anna Ihrén kan sin deckarsak. Hon stegrar berättartempot och spänningen stadigt fram mot gåtornas lösningar en midsommarhelg på västkusten.« Mats Johnson, Göteborgs-Posten


   


 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nattvakten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. hyfsat bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 maj 2019

  Det är en spännande och lättläst bok med ett bra språk, läsningen flyter på och intrigen håller hela vägen.
  Sammanfattning: lättläst, hyfsat spännande och lagom lång.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/05/nattvakten-anna-ihren.html

 2. Bladvändare!

  Detta var en ny bekantskap för mig som läsare. Jag har tidigare aldrig läst något av Anna Ihrén. Hon skriver trovärdigt och har ett målande språk och storyn i boken har ett bra flyt som gör att man vill läsa mer. Om jag måste lyfta något är att jag ibland upplever det lite rörigt med hoppen mellan alla olika karaktärer i boken. Dock upplever jag ändå boken som en bladvändare och man vill helt klart läsa fortsättningen på Jubeliumserien som denna bok är första delen i.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Ihrén